Cum arată România Viitorului în viziunea lui Marcel Ciolacu: investiţiile şi reindustrializarea ţării, în centrul Planului Naţional pentru o Economie Puternică

Cum arată România Viitorului în viziunea lui Marcel Ciolacu: investiţiile şi reindustrializarea ţării, în centrul Planului Naţional pentru o Economie Puternică

Guvernul Ciolacu îşi concentrează eforturile pe revitalizarea economiei României printr-o serie de programe strategice care vizează reindustrializarea ţării. De la investiţii majore în industrie, la parteneriate solide cu mediul de afaceri, obiectivul principal al Executivului este dezvoltarea sustenabilă a economiei şi crearea unui cadru extins de colaborare între stat şi sectorul privat.

Investiţiile pentru reindustrializarea România sunt obligatorii

Unul dintre pilonii centrali ai planului guvernamental este reindustrializarea României, văzută ca soluţie pentru creşterea economică durabilă. În cadrul unui eveniment al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Premierul Marcel Ciolacu şi-a exprimat convingerea că aceste măsuri sunt calea sigură spre dezvoltarea pe termen lung a României, apelând la contribuţia activă a mediului de afaceri în procesul de consolidare economică.

„Avem nevoie de oţel românesc, de alte materiale de construcţie pentru a construi autostrăzi şi locuinţe cu produse româneşti. Astfel, a treia componentă majoră o reprezintă planul de 250 de milioane de euro pe an pentru companiile care fac investiţii în producţia de materii prime industrială. România trebuie să devină în 10 ani unul dintre hub-urile tehnologice şi industriale din Europa şi putem face asta readucând la viaţă marile uzine de metalurgie, siderurgie şi petrochimie cu ajutorul capitalului privat,” a spus Premierul Ciolacu.

Sprijin pentru marea industrie şi cea alimentară pentru reducerea dependenţei de importuri

Programul Naţional de Sprijin pentru Marea Industrie, în valoare de un miliard de euro, urmăreşte atragerea de investiţii în sectoarele cheie ale economiei. Schema de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, sprijină dezvoltarea industriei prelucrătoare, condiţionând investiţiile de crearea a cel puţin 250 de locuri de muncă în zonele mai puţin dezvoltate.

Guvernul Ciolacu nu se concentrează doar pe industrie, ci şi pe asigurarea securităţii alimentare pentru toţi românii. Planurile includ creşterea subvenţiilor pentru fermieri şi dezvoltarea fabricilor de procesare din România, pentru a oferi alimente sănătoase, autohtone, la preţuri accesibile, indiferent de crizele viitoare. Totodată, investiţiile în industria chimică sunt esenţiale pentru producerea de îngrăşăminte agricole în ţară, contribuind la economisirea a 3 miliarde de euro anual din importuri.

Expertiza mediului de afaceri, cheia succesului economic

Un alt aspect important al strategiei economice este colaborarea strânsă cu mediul de afaceri. Guvernul Ciolacu promovează încheierea unui parteneriat solid între stat şi sectorul privat, considerând că succesul oricărei iniţiative economice depinde de implicarea acestora în procesul decizional. Facilităţile fiscale pentru IMM-uri şi bonificaţiile pentru firmele exportatoare sunt doar câteva dintre măsurile propuse pentru a susţine mediul antreprenorial.

„Vin să vă propun să deveniţi unul dintre pilonii esenţiali ai acestui parteneriat pentru viitorul unei economii puternice în România. Aveţi expertiza necesară, aveţi viziunea de care are nevoie această ţară, aveţi curajul probat de determinarea cu care v-aţi crescut şi dezvoltat afacerile. Vă propun să construim împreună o economie în care niciun lider politic să nu mai ia hotărâri care privesc mediul de afaceri fără ca reprezentanţii acestuia să fie parte a deciziei”, a lansat Premierul invitaţia pentru membrii CCIR.

Afla mai multe despreciolacupnrr
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt