Marea Britanie se confruntă cu o criză de alimente. În multe supermarketuri din regat rafturile sunt aproape goale. Mai grav este că şi produsele de bază se găsesc tot mai greu. De vină este Brexitul care a dus la cea mai mare criză de forţă de muncă. În încercarea de a găsi o soluţie, guvernul cere mărirea salariilor pentru angajaţii din domeniile esenţiale. Pentru a-şi salva afacerile, mulţi angajatori au dublat lefurile.
In Marea Britanie parca a inceput foametea! E o atmosfera incordata, nimeni nu stie cat va mai dura aceasta criza care a golit rafturile magazinelor.
Nu se mai gasesc legume proaspete, fructe, sau produse congelate. Lipsesc până şi alimentele de bază.
Se stie deja ca totul se intampla din cauza lipsei de angajati.
Miniştrii iau in calcul inclusiv intervenţia armatei pentru transportul de mărfuri, ca solutie temporara pentru
problemele de aprovizionare. Guvernul face apel la calm. Oamenii, însă, se pregătesc de ce e mai rău.
Lipsa personalului din supermarketuri si a şoferilor este in aceste zile discutata si de guvernul britanic. Boris Johnson le-a cerut companiilor să mărească salariile angajaţilor. În speranţa că vor reuşi să readucă oamenii la lucru, în multe domenii salariile deja au crescut extrem de mult. Unii fermieri platesc muncitorii sezonieri cu pana la o mie de lire pe saptamana, ceea ce inseamna peste 50 de mii de lire pe an. Mai mult decat cat castiga un arhitect, de exemplu. Iar in industria carnurilor, unde este deficit de peste 15 mii de angajaţi, salariile ajung şi la 37 de mii de lire pe an, pentru macelarii profesionisti.