Coşul cu produse tradiţionale, la mare căutare

Coşul cu produse tradiţionale, la mare căutare

Coşurile cu produse tradiţionale sunt la mare căutare în această perioadă, iar producătorii locali se întrec în oferte
care mai de care mai interesante. Dacă în anii trecuţi erau mai mult preparate din carne de porc şi prăjituri, anul acesta vedete sunt: păstrăvul şi dulceaţa de ardei iute.

La Cluj Napoca producătorii locali s-au întrecut în oferte de coşuri cu alimente care mai de care mai speciale. Pe lângă bucatele tradiţionale, anul acesta, la mare căutare sunt şi brânzeturile, siropurile şi dulceţurile, dar şi preparatele din păstrăv afumat.

Preţul unui astfel de coş porneşte de la 200 de lei şi conţine preparate tradiţionale zonei.

Deşi pandemia le-a micşorat profitul, producătorii locali sunt optimişti şi speră că în această perioadă vor recupera pierderile de anul trecut.

Aglomeraţie mare este şi în cofetării. De câţiva ani, românii preferă să comande prăjiturile de Crăciun şi cozonacii din lipsa timpului pentru gătit.

În ultimele zile au fost preluate sute de comenzi. Practic cei care au lăsat pe ultima suta de metri, cu greu au mai găsit prajituri şi cozonaci.

Preţurile unor platouri de prajituri oscilează între 100 şi 200 de lei, în funcţie de cantitate

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt