Costineştiul, staţiune periculoasă

Costineştiul, staţiune periculoasă

O staţiune de pe litoralul românesc riscă să fie retrasă din clasificarea turistică. Ministrul Turismului a făcut un control fulger pe Litoral şi spune că a rămas şocat de cum arată Costineştiul. Clădiri dărăpănate, chioşcuri abandonate, hoteluri în ruină…un peisaj deplorabil. Ce n-a ştiut Ministrul şi a aflat de la primar, este că toată zona lăsată în paragină aparţine Biroului de Turism pentru Tineret, adică tot statului.

In jumatate din statiunea tineretului, pe drumul care duce la cel mai mare hotel din Costinestiul utc-ist, doar doi muncitori lucreaza. Repara si carpesc un chiosc si spera ca la 1 Mai sa fie gata. In rest, e o tacere mormantala. Zona de Sud din Costinesti, este un loc abandonat.

Ministrul Turismului a ramas uimit cand a vazut atat de multe unităţi de cazare in stare avansată de degradare. Primarul comunei Costineşti a fost chemat la minister ca sa dea socoteala. El a explicat că peste 80% din staţiune aparţine BTT, mai exact Ministerului Tineretului şi Familiei.

La scurt timp după vizita ministrului, la Costinesti au fost trimisi inspectori din Corpul de Control. Multe hoteluri şi unităţile de alimentaţie publică de acolo riscă să işi piardă clasificarea sau să nu primească autorizaţie de funcţionare, dacă nu îşi remediază deficienţele inainte de deschiderea sezonului.

În urma cu 30 de ani Costinestiul era perla turismului şi cea mai modernă staţiune pentru tineret. Acum, este o ruină care încearcă să-şi găsească o cale de supravieţuire, după trei decenii în care a fost devalizată fără milă.

Cateva zeci de mii de turişti sunt aşteptaţi in minivacanta de 1 mai la Costineşti la un festival de muzică trap pe plajă. Instituţiile de control de pe litoral au fost notificate de ministerul turismului ca de săptămâna viitoare sa faca verificări la Costinesti şi, după caz, să dispună măsurile legale.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt