Cifra de afaceri din industrie a crescut în urma măsurilor luate de PSD la guvernare

Cifra de afaceri din industrie a crescut în urma măsurilor luate de PSD la guvernare

Schemele de susţinere prin programe de investiţii, puse de Guvernul PSD la dispoziţia firmelor care produc în România, încep să dea rezultate! Conform datelor anunţate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut faţă de luna ianuarie cu 11,7%, şi cu 8,2% faţă de luna februarie 2023.

Pe ansamblul primelor două luni din 2024, comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe total (piaţa internă şi piaţa externă), comenzile noi din industria prelucrătoare, au crescut la rândul lor cu 5,4%. Doar în luna februarie 2024, numărul comenzilor noi din industria prelucrătoare (piaţa internă şi piaţa externă), au crescut atât faţă de luna anterioară cu 6,5%.

Susţinerea industriei locale de către PSD duce la creştere economică

Datele statistice reconfirmă direcţia asumată de premierul Ciolacu în programul de guvernare de a face din investiţii motorul de creştere economică al României.

Programele de susţinere a firmelor româneşti, promovate de PSD, au dus la o cifră de afaceri mai mare în industrie, cumulată cu o creştere a comenzilor noi. Industria contribuie cu circa 20% la PIB-ul României, iar rezultate mai bune în acest domeniu susţin o creştere economică reală şi sustenabilă.

PSD doreşte echilibrarea balanţei de plăţi prin investiţii

Pentru anul 2024, Guvernul Ciolacu ţinteşte un nivel al investiţiilor în economie de peste 120 miliarde de lei, cu aproximativ 20% mai mult decât anul trecut.

Pentru industria manufacturieră, construcţii, sectorul alimentar şi reciclare, vor fi disponibile, în acest an, sume considerabile, inclusiv din fonduri nerambursabile. Un exemplu este programul în cadrul căruia, prin cinci scheme de finanţare, firmele româneşti vor avea la dispoziţie, în 2024, un total de 820 de milioane de euro.

Pentru aceşti bani, companiile care activează în sectoare cu deficit comercial vor avea prioritate, alături de proiectele axate pe zone mai puţin dezvoltate, precum estul, nord-estul sau sud-estul ţării.

Un alt exemplu este reintroducerea de către Guvernul PSD a unei scheme de ajutor pentru sprijinirea întreprinderilor în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Cu o valoare totală de 2,5 miliarde de euro, ajutorul sub formă de garanţii şi granturi directe va fi disponibil până la 30 iunie. Fiecare companie poate fi sprijinită, în funcţie de domeniul de activitate, cu sume între 280.000 şi 2,25 milioane de euro.

Afla mai multe desprepsdindustrieguvernare
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt