Bogaţii lumii îşi iau măsuri de precauţie. Cum îşi protejează averile?

Bogaţii lumii îşi iau măsuri de precauţie. Cum îşi protejează averile?
foto: Gulf News

În timpul turbulenţelor puternice de pe piaţa valutară, strategiile financiare ale miliardarilor devin un subiect de intrigă. În timp ce mulţi investitori intră în panică şi îşi ajustează în grabă portofoliile, miliardarii folosesc tactici sofisticate pentru a-şi proteja averile, iar astfel profită de fluctuaţiile pieţei, scrie Finbold. 

Unde îşi ţin miliardarii banii?

Una dintre strategiile comune printre miliardari în timpul turbulenţelor de pe piaţă este să aloce fonduri către active considerate drept “refugiu”. Aceste active sunt cunoscute pentru stabilitatea lor şi capacitatea de a-şi păstra valoarea chiar şi în condiţii de piaţă volatilă. Unele dintre cele mai populare active de “refugiu” sunt:

1. Aurul: Aurul a fost considerat mereu un depozit de valoare şi o protecţie împotriva inflaţiei. În timpurile de incertitudine economică, cererea de aur tinde să crească pe măsură ce investitorii caută “refugiu”. 

2. Obligaţiuni guvernamentale: Obligaţiunile guvernamentale sunt investiţii cu risc redus, deoarece oferă un flux de venit fix şi au o solvabilitate guvernamentală. Obligaţiunile Trezoreriei, în special, sunt foarte atractive în timpurile tulburi datorită siguranţei lor percepute;

3. Rezerve de numerar: Păstrarea rezervelor de numerar oferă lichiditate şi flexibilitate, permiţând miliardarilor să capitalizeze oportunităţile de investiţii care pot apărea în timpul căderilor pieţei. În plus, rezervele de numerar servesc ca tampon împotriva cheltuielilor neaşteptate sau a urgenţelor financiare;

4. Imobiliare: Investiţiile în imobiliare, în special proprietăţi de top, este o altă strategie proeminentă printre miliardarii care îşi doresc să-şi păstreze averea în timpul turbulenţelor de pe piaţă. Activele imobilizate pot oferi un flux de venit stabil;

5. Investiţii alternative: Unii miliardari îşi diversifică portofoliile prin alocarea de fonduri către investiţii alternative precum fondurile speculative, capitalul privat şi capitalul de risc. Aceste investiţii au adesea o corelaţie scăzută cu pieţele financiare tradiţionale, oferind protecţie în perioadele tulburi de pe piaţă.

Câţi bani cash are Berkshire?

Warren Buffett, unul dintre cei mai de succes investitori din lume, este faimos pentru abordarea sa disciplinată în investiţiile în valoare şi pentru preferinţa sa de a ţine rezerve de numerar semnificative. Conform celor mai recente depuneri, Berkshire Hathaway (NYSE: BRK.A), conglomeratul condus de Buffett, avea un stoc de numerar care depăşea 160 miliarde de dolari.

 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt