Doctorul Virgil Musta: Suntem în război cu acest virus parşiv şi ucigaş. Vom învinge

Doctorul Virgil Musta: Suntem în război cu acest virus parşiv şi ucigaş. Vom învinge

Doctorul Virgil Musta, una din cele mai respectate voci din prima linie de luptă împotriva Covid-19, este convins că anul acesta vom scăpa de pandemie, iar în curând virusul va putea fi tratat uşor, cu un simplu medicament. ”Vom învinge”, spune Musta.

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, consideră că ”suntem în război” cu acest Covid-19, un ”virus parşiv şi ucigaş”, care a devenit ”mai agresiv şi puternic”, dar este convins ”că vom învinge”, scrie Timiş Online.

”Nu aş spune că trăim aproape de un an cu virusul SARS-CoV-2, ci mai degrabă că suntem în război de un an cu acest virus parşiv şi ucigaş. Încă nu ne cunoaştem foarte bine, permanent avem surprize, iar când am crezut în luna iunie că l-am biruit, a reînviat ca pasărea Phoenix şi a devenit mai agresiv şi puternic. Dar nici noi nu ne lăsăm. Vă spun dumneavoastră, ca să transmiteţi comunităţii, printr-un articol la fel de inspirat, că vom învinge. Dar acest lucru nu-l putem face individual, ci numai împreună vom reuşi. Şi dacă toată lumea va fi convinsă de acest lucru, şi dacă toată lumea va deveni responsabilă şi va trage în aceeaşi direcţie, virusul nu va avea nicio şansă să învingă. Vă cer doar responsabilitate şi solidaritate, pentru a câştiga războiul, cu pierderi cât mai mici”, a spus Musta.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt