De Bobotează au înflorit ghioceii

De Bobotează au înflorit ghioceii

Gerul Bobotezii nu mai e ce a fost. Anul acesta, în loc de temperaturi extrem de scăzute, oamenii au avut parte de o zi de primăvară iar ghioceii s-au grăbit să înflorească! Oamenii au fost şocaţi să le vadă petalele albe în grădină chiar din 6 ianuarie, însă totul a fost un motiv de bucurie.

Dimineaţa de Bobotează a venit în acest an cu o surpriză de proporţii pentru locuitorii din Alba Iulia. În loc să se lupte cu nămeţii de zăpadă şi cu frigul năprasnic, aceşti au ieşit la cules de… ghiocei. Florile şi-au făcut apariţia peste tot prin grădinile oamenilor, în faţa blocurilor sau în parcuri, spre surprinderea, dar şi bucuria oamenilor.

Oamenii mai in varsta spun ca, cel putin in ultimii 50 de ani, nu au mai văzut asa ceva in Alba Iulia. Unii dintre ei sustin ca nu e semn bun, iar altii asteapta sa se bucure de ghiocei la primavara, nu acum, in mijlocul iernii.

Specialistii sustin ca aparitia ghioceilor in mijlocul iernii este cauzată de schimbarile climatice din ultima perioada de pe întreg globul.

Impresionati de aparitia ghioceilor, unii localnici au decis sa duca gingasele plante in casa, in ghivece, pentru a fi
protejate de eventualele zile mai friguroase.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt