Cutremur de 7,8 grade în Turcia - Prima News

Cutremur de 7,8 grade în Turcia

Cutremur de 7,8 grade în sudul Turciei. Numărul morților este uriaș. Sunt peste 2.700 în acest moment, însă bilanțul crește de la o clipă la alta. Ar putea fi peste 10.000, spun reprezentanții Institutului American de Geofizică. Este cel mai mare seism care a lovit Turcia în ultima sută de ani. Grav afectată e și Siria vecină. Vă avertizăm că urmează imagini cu puternic impact emoțional.

Dezastrul a lovit în zorii zilei. Iar asta nu a făcut decât să amplifice proporțiile dezastrului. Oamenii dormeau liniștiți când pâmântul a început să se miște. Mii de clădiri din zece orașe s-au prăbușit. Haosul s-a instalat rapid.

Cursa contra cronometru de salvare a victimelor seismului e în plină desfășurare. Sunt și cazuri fericite. Puține. Doi copii au fost salvați ca prin minune de sub dărâmături. O femeie din Adana a fost salvată din locuința care stă să se prăbușească. O altă clădire s-a prăbușit chiar în timpul unei transmisiuni în direct.

În regiunile afectate de dezastru trăiesc și români. Alina povestește clipele de groază prin care a trecut.

Situația este dramatică și în Siria. Datele din țara măcinată de război parvin cu dificultate. Doar imaginile de pe rețelele sociale conturează proporțiile dezastrului.

foto: twitter.com/ChinasaNworu

Total
4
Shares
Total
4
Share