Cutremur de 7,8 grade în Turcia

Cutremur de 7,8 grade în Turcia

Cutremur de 7,8 grade în sudul Turciei. Numărul morţilor este uriaş. Sunt peste 2.700 în acest moment, însă bilanţul creşte de la o clipă la alta. Ar putea fi peste 10.000, spun reprezentanţii Institutului American de Geofizică. Este cel mai mare seism care a lovit Turcia în ultima sută de ani. Grav afectată e şi Siria vecină. Vă avertizăm că urmează imagini cu puternic impact emoţional.

Dezastrul a lovit în zorii zilei. Iar asta nu a făcut decât să amplifice proporţiile dezastrului. Oamenii dormeau liniştiţi când pâmântul a început să se mişte. Mii de clădiri din zece oraşe s-au prăbuşit. Haosul s-a instalat rapid.

Cursa contra cronometru de salvare a victimelor seismului e în plină desfăşurare. Sunt şi cazuri fericite. Puţine. Doi copii au fost salvaţi ca prin minune de sub dărâmături. O femeie din Adana a fost salvată din locuinţa care stă să se prăbuşească. O altă clădire s-a prăbuşit chiar în timpul unei transmisiuni în direct.

În regiunile afectate de dezastru trăiesc şi români. Alina povesteşte clipele de groază prin care a trecut.

Situaţia este dramatică şi în Siria. Datele din ţara măcinată de război parvin cu dificultate. Doar imaginile de pe reţelele sociale conturează proporţiile dezastrului.

foto: twitter.com/ChinasaNworu

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt