Spitalul Foişor: Evoluţie lent favorabilă, în cazul lui Florin Piersic

Spitalul Foişor: Evoluţie lent favorabilă, în cazul lui Florin Piersic

Evoluţia stării de sănătate a actorului Florin Piersic, supus joi unei intervenţii pentru scoaterea unei proteze de genunchi care i-a provocat o infecţie severă, este lent favorabilă, anunţă reprezentanţii Spitalului Foişor. Astfel, starea generală a acestuia se ameliorează, iar parametrii biologici inflamatori înregistrează o scădere faţă de ziua precedentă.
Reprezentanţii Spitalului Foişor afirmă că evaluarea făcută, marţi dimineaţă, pacientului Florin Piersic de către echipa medicală indică o evoluţie lent favorabilă.
”Starea generală se ameliorează, parametrii biologici inflamatori înregistrează o scădere faţă de ziua precedentă”, arată sursa citată, într-un comunicat de presă transmis de managerul interimar, as. univ. dr. Şerban Dragosloveanu.
Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat joi la Spitalul ”Foişor”, unde i-a fost scoasă proteza de la genunchi, considerată sursa principală a infecţiei grave care a determinat internarea acestuia la Spitalul Militar din Cluj, în urmă cu câteva zile, ulterior, el fiind trasferat la Institutul Inimii din Cluj Napoca, apoi la Institul Matei Balş din Capitală.
”În urma investigaţiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectionişti şi medic cardiolog şi s-a decis efectuarea intervenţiei chirurgicale în regim de urgenţă. A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă şi implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent pacientul se află în secţia ATI, în stare stabilă”, se arăta într-un comunicat de presă transmis, joi seară, şi semnat de managerul interimar al Spitalului Foişor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt