Se schimbă din nou garda la palat

Se schimbă din nou garda la palat

Costume de epocă de acum 300 de ani, salve de tun şi câteva sute de spectatori! La Timişoara s-a reluat schimbul de gardă. Timp de şaăte luni, în fiecare sâmbătă seara, voluntarii Asociaţiei Reconstituiri Istorice Eugeniu de Savoia Timişoara vor defila prin Piaţa Unirii şi vor schimba garda în faţa Palatului Baroc.

Îmbrăcaţi în costume ale militarilor din vremea prinţului Eugeniu de Savoya, eliberatorul Timişoarei de sub dominaţia turcă, voluntarii Regimentului de Gardă şi-au reînceput spectacolele. Timp de 30 de minute, au defilat prin Piaţa Unirii, au schimbat garda în faţa uneia dintre cele mai cunoscute clădiri din oraş şi au tras o salvă de tun.

Sute de timişoreni, dar şi vizitatori au ţinut să fie de faţă la spectacolul oferit de voluntarii îmbrăcaţi în costume de epocă. Dar cei mai încântaţi au fost copiii.

Cel mai asteptat moment a fost însă cel al salvei unui tun asemănător cu cele folosite de prinţul austriac Eugeniu de Savoya în lupta împotriva armatelor otomane aflate în cetatea Timişoarei de peste 170 ani.

Voluntarii Asociaţiei Reconstituiri istorice vor partipa la schimbul de gardă în fiecare sâmbătă de la ora 19.

foto: www.opiniatimisoarei.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt