Michael Jackson Estate a câştigat apelul în cazul procesului „Leaving Neverland”

Michael Jackson Estate a câştigat apelul în cazul procesului „Leaving Neverland”

O Curte de Apel a dat câştig de cauză, luni, administratorilor averii lui Michael Jackson în confruntarea cu HBO privind documentarul „Leaving Neverland”, în care starul este acuzat că a abuzat sexual doi băieţi, informează Variety.

MJ Estate a dat în judecată HBO cerând despăgubiri de 100 de milioane de dolari.

Litigiul a început în urmă cu mai mult de un an, după ce televiziunea a decis să difuzeze filmul realizat de Dan Reed, în care doi bărbaţi povestesc că au fost abuzaţi de starul american pe când erau minori.

Michael Jackson Estate susţine că reţeaua de televiziune a încălcat prevederile unui contract semnat la începutul anilor 1990 în care exista o clauză de non-discreditare şi că Wade Robson şi James Safechuck şi-au fabricat acuzaţiile pentru câştiguri financiare.

Avocaţii entităţii nu au putut deschide un proces pentru defăimare, deoarece Jackson este decedat, însă s-au legat de contractul încheiat cu HBO în 1992 pentru difuzarea concertului de la Bucureşti din turneul „Dangerous”.

În septembrie 2019, judecătorul George Wu a decis în favoarea Jackson Estate şi a acceptat cererea de a încredinţa cazul Curţii de Arbitraj. HBO a făcut apel, susţinând că disputa „Leaving Neverland” nu are vreo legătură cu actul din 1992.

În luna noiembrie a acestui an, Theodore Boutrous, care reprezintă HBO, a cerut unei comisii de trei judecători să respingă decizia curţii inferioare. El a susţinut că Jackson Estate a deschis procesul ca „manevră publicitară” şi că HBO nu ar fi oferit lui Jackson şi moştenitorilor lui drept de veto continuu în cazul drepturilor reţelei garantate de Primul Amendament.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt