Jose Carreras, concert de excepţie la Oradea

Jose Carreras, concert de excepţie la Oradea

Peste patru mii de orădeni au asistat aseară la cel mai important concert de după Revoluţie, cel susţinut de celebrul tenor spaniol Jose Carreras, în Piaţa Unirii. Carreras a avuto ca invitată pe soprana americană de origine română, Laura Bretan, cu care a cântat în duet, cei doi fiind solicitaţi, la final, pentru patru bis-uri.

Încă de la ora 19.00, Piaţa Unirii din Oradea s-a umplut cu mii de oameni, ca în vremurile bune, de dinainte de
pandemie. Cei mai norocoşi au reuşit să pună din timp mâna pe cele peste 2000 de bilete puse în vânzare, alţii au preferat să rămână afară în jurul clădirilor de patrimoniu ori pe terasele din apropiere. Cu toţii au avut un singur scop. Să vadă cel mai important concert organizat la Oradea, în ultimii 30 de ani. La ora 20.00, piaţeta centrală s-a umplut de bucurie. A fost momentul în care celebrul tenor Jose Carreras a urcat pe scenă însoţit de dirijorul spaniol David Gimenez şi de solista americană de origine română Laura Bretan.

Au urmat apoi două ore de muzică clasică în care Jose Carreras a cântat cele mai cunoscute piese ale sale.
Spaniolul, ajuns acum la vârsta de 74 de ani este cunoscut la nivel mondial pentru interpretarea operelor lui Verdi şi Pucini, fiind prezent în ultimele decenii pe cele mai importante scene ale lumii.

Alături de Laura Bretan, Carreras a cântat pe scena din Piaţa Unirii din Oradea celebra melodie Amigos para siempre, Prieteni pentru totdeauna. Soprana s-a declarat încântată de invitaţia primită de la celebrul tenor, precum şi de publicul orădean.

Concertul lui Jose Carreras a costat municipalitatea orădeană aproximativ 140.000 de euro.Tenorul s-a aflat
pentru a patra oară în România. Precedentele concerte au avut loc la Bucureşti şi Cluj Napoca.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt