Cultură la ofertă în toată ţara

Cultură la ofertă în toată ţara

A fost ofertă la cultură în toate marile oraşe din ţară. Peste 190 de spaţii de profil au fost deschise în Noaptea Muzeelor. La Târgu Mureş, inclusiv Grădina Zoologică a rămas deschisă până după lăsarea întunericului. În vreme ce la Timişoara, noaptea muzeelor a însemnat spectacole, concerte, dar şi vaccinare fără programare.

Deşi în mod normal, la ora 19.00 Grădina Zoologică din Târgu-Mureş ar fi trebuit să se închidă, seara trecută , aleile au fost pline de vizitatori. Oamenii au profitat şi au rămas până noaptea târziu pentru a vedea în premieră
comportamentul nocturn al animalelor.

Pentru o zi şi o noapte, Grădina Zoologică a devenit neîncăpătoare, exact aşa cum se întâmpla în vremurile
dinaintea pandemiei.

La Timişoara, Noaptea Muzeelor a atras sute de oameni, Pe lângă cele 3 muzee din oraş, a fost deschis publicului şi în sediul unei firme producătoare de soluţii software.

Evolutia telefoanelor mobile, de la cele fixe până la cele de ultimă generaţie, dar şi computerele cu primele jocuri şi roboţii au fost în topul preferinţelor. În curtea miracolelor de la Muzeul Banatului, un spectacol de foc pe muzica medievală a atras sute de spectatori.

Accesul, însă a fost restricţionat.

Şi tot în incinta Muzeului Banatului, a fost deschis şi un centru de vaccinare. Zeci de timişoreni s-au imunizat cu serul Johnson and Johnson în timpul evenimentului Noaptea Muzeelor.

La Cluj, toată atenţia a fost atrasă de noul centru de iluzii şi ştiinţă din oraş. S-a stat la coadă chiar şi cateva ore pentru a putea intra.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt