Cannes 2021: Cei trei câini ai actriţei Tilda Swinton premiaţi cu Palm Dog

Cannes 2021: Cei trei câini ai actriţei Tilda Swinton premiaţi cu Palm Dog

Dora, Rosie şi Snowbear, cei trei câini din rasa Cocker Spaniel ai actriţei Tilda Swinton, care apar alături de vedetă în pelicula ''The Souvenir: Part II'', proiectată în cadrul secţiunii Quinzaine des Réalisateurs, sunt câştigătorii ex aequo ai Palm Dog 2021, un premiu independent care recompensează cea mai bună performanţă canină din cadrul Festivalului de la Cannes, informează AFP.

Creat în 2001 de criticul britanic Toby Rose, Palm Dog a fost câştigat la ediţia precedentă a festivalului, cea din 2019, de Brandy, un câine din rasa Pittbull, care apare în pelicula ''Once upon a time in Hollywood'', de Quentin Tarantino.

Vineri, cu prilejul anunţării câştigătorilor pe acoperişul unei clădiri din Cannes, Tilda Swinton a acceptat premiul în numele fidelelor sale animale de companie, care o aşteaptă la proprietatea actriţei din Scoţia.

''Sincer vorbind, Palm Dog este premiul cel mai dorit de la Cannes... Râvnesc la acest premiu de mai mulţi ani!'', a mărturisit actriţa britanică acceptând să poarte la gât, pentru fotografii, trofeul 2021, o zgardă pentru câini din piele de culoare roşie, pe care este inscripţionat ''Palm Dog''.

''Dora, Rosie şi Snowbear ar fi foarte mândri! Am încercat să vin aici cu câinii, dar sunt ocupaţi. Mi-au spus cei de acasă că acum se află pe o plajă în Scoţia'', a mai spus actriţa.

În pelicula ''The Souvenir Part II'', de Joanna Hogg, cei trei câini ai Tildei Switon o alină chiar pe fiica actriţei, Honor Swinton Byrne, care interpretează rolul unei femei în doliu.

Menţiuni speciale au fost acordate altor două vedete canine: un pitbull care îi aruncă priviri mustrătoare protagonistului din ''Red Rocket'', regizat de Sean Baker, film selectat în competiţia principală, şi un ciobănesc australian, care apare în filmul ''Lamb'', de Vladimar Johannsson, selectat în secţiunea Un Certain Regard.

Sursa: Agerpres

Afla mai multe desprecannespalm dogtilda swinton
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt