A început Festivalul George Enescu

A început Festivalul George Enescu

Celebrul Festival Internaţional George Enescu îşi va deschide porţile în mai puţin de două ore. 4.700 de artişti
aşteaptă să urce pe scena Sălii Palatului din Capitală în cele 4 săptămâni pline de concerte. În gala de deschidere din această seară, va concerta Orchestra Filarmonicii George Enescu.

Este a 25-a ediţie a festivalului George Enescu, dar totodată se împlinesc 140 de ani de la naşterea marelui compozitor. Pentru această ediţie aniversară, orchestrele s-au pregătit îndelung. Gala de deschidere va începe cu o reprezentaţie a orchestrei Filarmonicii George Enescu, dirijată de estonianul Paavo Jarvi

Pe scenă vor urca artişti de talie mondială precum soliştii Hilary Hahn şi Maxim Vengerov, violonista americană Alisa Weilerstein care vine pentru prima dată în România sau violonistul Leonidas Kavakos. Însă pentru ca totul să decurgă excelent, a fost nevoie de o muncă asiduă. Sala Palatului, finalizată în 1960 nu a fost construită pentru concerte. Sunetiştii au avut aşadar un rol extrem de important. Cees a venit tocmai din Olanda pentru a se asigura că acustica sălii e potrivită pentru concerte.

Festivalul va dura 4 săptămâni şi va oferi publicului cel mai amplu program de lucrări enesciene interpretate de 42 de orchestre internaţionale.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt