Anul acesta s-au împlinit 200 de ani de la naşterea lui Ion C. Brătianu. Cel mai longeviv premier din istoria României şi cel care şi-a pus amprenta pe statul modern, Ion Brătianu mai era denumit şi "Vizirul", datorită influenţei pe care o avea în lumea politică. Astăzi, mai mulţi oameni au venit să-l omagieze pe Brătianu la Biblioteca Academiei Române, unde s-au bucurat la final şi de o expoziţie cu mai multe documente, fotografii, dar şi volume scrise de omul politic.
A condus Consiliul de Miniştri aproape 12 ani şi a fost pe cale să moară de 4 ori, de două ori fiind vorba despre un atentat de asasinat. Cu toate acestea, I.C. Brătianu a rămas un model de urmat în istorie
Ion Constantin Brătianu a fost de 3 ori ministru de Interne, de două ori al Apărării Naţionale şi a condus în două mandate şi Ministerul Afacerilor Externe. Tot de numele lui se leagă şi Constituţia din 1923, considerată a fi cea mai liberală din Europa, la acea vreme.
I.C. Brătianu a murit în 1927, la vârsta de 63 de ani, răpus de o amigdalită. După moarte lui însă, au apărut mai multe -supoziţii, printre care chiar posibilitatea de asasinat.