Cozi şi scandaluri la sediile companiilor energetice

Cozi şi scandaluri la sediile companiilor energetice

Cozi şi scandaluri în faţa sediilor furnizorilor de energie din ţară. Legea plafonării preţurilor energiei i-a băgat şi mai mult în ceaţă pe români, care nu au înţeles exact noile reguli referitoare la cei care au mai multe proprietăţi. Oamenii au stat în frig, cu orele, ca să depună cereri şi declaraţii pe propria răspundere, aşa cum le cerea statul. Umilinţa a fost inutilă. Guvernanţii ştiau încă de vinerea trecută că se va renunţa la aceste declaraţii. Nu i-au anunţat, însă, nici pe cetăţeni, nici pe furnizori. Partidele de la Guvernare au fost mai preocupate de capitalul electoral: care să anunţe primul relaxarea legislaţiei.

De teama că vor ajunge să plătească prea mult la factura de lumină, oamenii s-au aşezat la coadă cu noaptea-n cap. La Ploieşti, Galaţi sau la Drobeta Turnu Severin, toţi voiau doar să afle ce au de făcut ca să se conformeze legii.

Schimbarea legii a creat haos la casieriile companiilor de electricitate. Pe lângă valoarea plafoanelor, categoriile de beneficiari şi termenul până la care se va aplica schema de plafonare, noua lege, încă în vigoare, se referă şi la cei care au mai multe proprietăţi. Şi stabileşte: consumatorii beneficiază de tarife reduse doar la UNA dintre case, fie la adresa de domiciliu, fie la adresa de reşedinţă, la alegere.

Între timp, însă, partidele de la guvernare luaseră o decizie. Pare însă că au uitat să o comunice contribuabililor sau furnizorilor. Ministrul Energiei a anunţat că executivul lucrează la un proiect de ordonanţă pentru eliminarea acestor declaraţii. Toţi cetăţenii, spune ministrul, vor beneficia de tarifele plafonate, indiferent de numărul locurilor de consum. Proiectul ar urma să fie aprobat saptamana viitoare.

Cu 30 de minute înainte de anunţul ministrului liberal al Energiei, PSD comunicase că va cere în coaliţie eliminarea acestor documente.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt