Cozi de zeci de kilometri la sicriul Reginei - Prima News

Cozi de zeci de kilometri la sicriul Reginei

Sunt cozi de 10 kilometri la catafalcul Reginei Elisabeta a II-a. Oamenii stau și 20 de ore in picioare ca să aducă un omagiu. Mai au la dispozitie 3 zile să vină la Westminster Hall și să își ia personal adio de la Regina. Gestionarea unui astfel de moment implică un efort imens din partea autorităților care trebuie să găsească resurse ca aceasta procesiune să decurgă fără incidente.

Pe traseu primăria montat boxe. Cel mai des se aude fanfara regală scoțiană, care a și condus convoiul funerar la plaecarea de la Buckingham. Oamenii vorbesc în șoaptă sau stau tăcuți , chiar dacă ar fi multe lucruri de amintit și povestit despre Regină. Pentru mulți, așteptarea a însemnat și necesitat o pregătire specială.

Pentru a garanta siguranța tuturor participanților, Ministerul sănătății a mobilizat 33 de unități mobile de prim ajutor. 200 de asistenți medicali și medici sunt pregătiți să intervină. Ei sunt ajutade 2000 de voluntari antrebati pentru urgențe ușoare, iar pompierii sunt pe tot traseul. Pentru că nu este încă nevoie ei, distribuie apa oamenilor.

Estimarea organizatorilor este că pe poarta Westminster Hall vor intra până luni peste un milion de oameni.

Total
0
Shares
Total
0
Share