Prin politicile promovate la guvernare, PNL a reuşit să impună o creştere economică bazată pe creşterea investiţiilor, nu a consumului. Acest lucru s-a întâmplat, în premieră după foarte mulţi ani, în guvernarea Nicolae Ciucă.
Practic, la finele anului 2022, a fost pentru prima dată în cei 35 de ani când veniturile la bugetul de stat pe bază de investiţii au reprezentat 2,8% în raport cu 2,2% venituri bazate pe consum. Această evoluţie a creşterii economice reprezintă o mare victorie a PNL pentru România şi un pas important către o economie puternică şi sănătoasă.
Creşterea sănătoasă a economiei este însoţită de o serie de avantaje, care plasează economia României pe o traiectorie ascendentă a dezvoltării: exporturi mai mari, încurajarea capitalului românesc, resurse financiare solide pentru creşteri de venituri şi măsuri sociale, care susţin apoi, prin creşterea nivelului de trai şi al educaţiei, competitivitatea.
Trebuie menţionat faptul că politica axată pe investiţii a fost aplicată şi la nivelul administraţiilor locale. În anul 2023, circa 52% din valoarea totală a contractelor cu fonduri europene erau implementate în judeţele conduse de PNL.
De asemenea, bugetele localităţilor conduse de liberali au fost şi ele reorientate către investiţii. Primari şi preşedinţi de CJ ai PNL, ani la rând, au construit propriile bugete pe dezvoltare si investiţii. Aceste bugete au fost şi de două-trei ori mai mari decât la omologii lor de la alte partide.
Toate acestea au determinat o dezvoltare accelerată a judeţelor liberale. Potrivit calculelor Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, la nivelul anului 2024, primele opt judeţe după PIB pe cap de locuitor sunt conduse de preşedinţi de Consilii Judeţene liberali.
Eficienţa în atragerea fondurilor europene face din PNL cel mai credibil partid în alegerile europene din 9 iunie.
Echipa propusă de liberali pentru Parlamentul European este formată din lideri cu experienţă, care s-au implicat activ în alocarea fondurilor europene pentru ţara noastră.
CMF: 41240003