Nicolae Ciucă: Pentru prima dată, după 45 de ani, în Bucureşti se construieşte un spital nou. Primarii liberali sunt primarii cetăţenilor, primarii oamenilor

Nicolae Ciucă: Pentru prima dată, după 45 de ani, în Bucureşti se construieşte un spital nou. Primarii liberali sunt primarii cetăţenilor, primarii oamenilor

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a participat astăzi la evenimentul de semnare a finanţării între Primăria Sectorului 6, prin primarul liberal Ciprian Ciucu şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, prin viceguvernatorul Tomáš BOČEK, pentru noul spital din Sectorul 6, alături de ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, ministrul de Finanţe, Marcel Boloş şi ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
 
“Acest eveniment foarte important pentru bucureşteni. Ciprian Ciucu vorbeşte de acest proiect de cel puţin doi ani şi jumătate, dacă nu trei, printre primele obiective pe care le-am discutat legat de ceea ce vrea să facă în ordinea priorităţilor şi să finalizeze în Sectorul 6. Acest spital a fost permanent în discuţiile noastre, atât în bilateral, cât şi la nivelul Partidului Naţional Liberal. Subliniez faptul că pentru prima dată, după 45 de ani, în Bucureşti se demarează proiectul unui spital nou”, a declarat Nicolae Ciucă.  
Acesta a subliniat că din 1979 nu s-a mai construit niciun spital, iar Ciprian Ciucu a subliniat care sunt argumentele principale pentru care este nevoie de un asemenea proiect. Mai mult, spitalul nu este destinat doar cetăţeniilor din Sectorul 6, ci tuturor bucureştenilor. 
 
“Acest spital vine cu un nou standard, (…) nu este nevoie să se realizeze construcţia după aceea să se identifice care sunt soluţiile tehnice pentru tot ceea ce înseamnă circuitul sau circuitele într-un spital, echipamentele, şi aşa mai departe. Odată ce va fi realizat, vom avea un standard de referinţă care va putea fi aplicat şi preluat de toţi cei care vor dezvolta astfel de proiecte”, a subliniat liderul PNL. 
Ciucă i-a mulţumit primarului Ciprian Ciucu pentru curajul de a-şi asuma un astfel de proiect: “De fiecare dată când am trecut prin Sectorul 6, am văzut ceva nou, ceva îmbunătăţit, şi l-am sunat pe Ciprian Ciucu. Sau de câte ori am avut ocazia, în public i-am mulţumit pentru modul în care a înţeles că trebuie să îşi îndeplinească atribuţiunile de primar al cetăţenilor. Toţi cei care se înscriu într-o astfel de cursă trebuie să fie primarii cetăţenilor, primarii oamenilor, pentru că pentru ei îndeplinesc toate aceste obiective. Şi vă spuneam, toate proiectele pe care Ciprian Ciucu le-a identificat în dialogul, în relaţia pe care a avut-o permanent cu cetăţenii, şi toată această activitate scoate în evidenţă obiectivele pe care primarii Partidului Naţional Liberal le-au avut, în nume propriu, atunci când şi-au constituit echipa, şi au candidat şi s-au angajat în activitatea administraţiei locale.”
 
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, l-a felicitate pe Ciprian Ciucu, la rândul său, pentru cele două premiere în finanţarea primul spital după 45 de ani: “Încep prin a-l felicita de domnul primar pentru tenacitatea de care a dat dovadă, astfel încât astăzi să fim prezenţi la semnarea contractului de finanţare şi premiera pe care o înregistrează. Este proiectul cu cea mai mare valoare pe care consemnează Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, un contract de împrumut de 72,9 milioane de euro. Şi, în acelaşi timp, o a doua premieră este că garantarea se face de această dată de către Comisia Europeană prin programul INVEST, ceea ce este o premieră absolută pentru România. Felicitări pentru această performanţă şi mândrie, pentru autorităţile locale din România. Fiindcă sunteţi deschizătorul de drumuri pentru finanţarea pe care aţi obţinut-o şi pentru felul în care v-aţi implicat ca cei aproximativ 400.000 de locuitori ai Sectorului 6 să fie beneficiarii unui astfel de proiect.”
 
Acesta a subliniat că pe vremea Guvernului Ciucă s-a făcut cea mai mare alocare pentru dezvoltarea autorităţilor locale din fonduri europene, peste 11 miliarde de euro: “Este fără precedent şi de aceea acest lucru este remarcabil în politica unui guvern.”

Afla mai multe despreciucaspital
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt