Modificarea legislaţiei electorale, gest de maturitate politică: Ciolacu a cooptat ca parteneri de dialog cele mai dure ONG-uri la adresa PSD (P)

Modificarea legislaţiei electorale, gest de maturitate politică: Ciolacu a cooptat ca parteneri de dialog cele mai dure ONG-uri la adresa PSD (P)

Alegerile de la finalul acestui an vor veni cu o serie de modificări legislative, decise în concertare cu societatea civilă. Premierul Ciolacu a adus la masă discuţiilor pe cele mai critice ONG-uri la adresa PSD. Obiectivul acestei consultări este corectarea anumitor nereguli care au fost semnalate la scrutinul din 9 iunie, când organizarea deficitară a alegerilor din anumite localităţi şi chiar sectoare ale Capitalei a dus la prelungirea nejustificată a închiderii procesului electoral.

La începutul ultimei şedinţe de Guvern, premierul a făcut anunţul modificării legislaţiei electorale: „Aprobăm tot azi şi un set de măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea în bune condiţii a alegerilor prezidenţiale din 24 noiembrie şi 8 decembrie şi a celor parlamentare de pe 1 decembrie.”

În preambulul deciziei de modificare a legislaţiei, Ciolacu a avut o serie de întâlniri cu societatea civilă, iar marea surpriză a venit din faptul că a avut consultări cu celei mai dure ONG-uri la adresa PSD. Premierul doreşte astfel să evite evenimente precum aşteptarea ore şi chiar zile în şir în faţa birourilor electorale de către preşedinţii de secţii care aduceau procesele verbale pentru a fi închis procesul electoral.

"Am preluat idei foarte bune din partea unor ONG-uri importante, precum Expert Forum şi Funky Citizens, cărora le mulţumesc pentru dialogul onest şi eficient. Nu vrem să mai permitem acele situaţii inadmisibile, cum au fost la alegerile din iunie, generate mai ales de unii primari din Capitală. I-au lăsat pe preşedinţii de secţii zile în şir în faţa birourilor electorale de circumscripţie pentru a finaliza predarea votului. Prin aceste noi decizii ne asigurăm de fapt că aşa ceva nu o să se mai întâmple", a mai declarat premierul Ciolacu în debutul şedinţei de Guvern.

Expert Forum şi Funky Citizens, printre cele mai dure organizaţii la adresa PSD

Chiar Sorin Ioniţă, de la Expert Forum, este un cunoscut critic al lui Ciolacu şi PSD. Acesta nu a ratat niciodată ocazia de a-l critica în termeni duri pe Marcel Ciolacu sau politicile duse de partidul pe care îl conduce. Unul dintre cele mai dure exemple din ultima perioadă fiind atacul virulent al lui Ioniţă privind biografia premierului.

La fel si Funky Citizens, care au criticat forma iniţială a modificării legislative, chiar înainte cu o zi de a ajunge la consultări cu premierul şi care ulterior le-a preluat propunerile.

“A fost publicat, ieri, Proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru organizarea alegerilor de la finalul anului. (…)Considerăm că modificările aduse de proiect nu rezolvă problemele observate în iunie şi par făcute în grabă.” se arata într-o postare pe pagina de Facebook a ONG-ului, din 24 iulie.

Cristian Ghinea, criză de nervi la aflarea veştii. I-a făcut gogomani pe ONG-işti

Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene şi fost lider al USR, pus acum pe linie moartă de colegii conduşi de Elena Lasconi, a fost vizibil deranjat la aflarea veştii ca Ciolacu a invitat la consultări şi chiar a preluat idei de la cele două ONG-uri.

“Penibil (…) Adevărul e că admir capacitatea lui Marcel de a băga în seamă gogomani”, a scris Cristian Ghinea într-o conversaţie pe Whatsapp, având ataşat mesajului o poză cu întâlnirea dintre premier şi ONG-uri.

(Comunicat de presa)

Afla mai multe desprepsdciolacu
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt