Liberalii rămân fermi pe poziţie: Nicolae Ciucă, de la Timişoara, mesaj de susţinere a cotei unice

Liberalii rămân fermi pe poziţie: Nicolae Ciucă, de la Timişoara, mesaj de susţinere a cotei unice

“Cota unică nu şi-a încheiat aplicabilitatea în România. Acest regim de impozitare a ajutat masiv la dezvoltarea economiei noastre şi mai poate contribui la recuperarea decalajelor faţă de statele mai dezvoltate din vestul continentului. De aceea, PNL o susţine în continuare”, a transmis Nicolae Ciucă din discuţia cu oamenii de afaceri din Timişoara. 
Acesta îşi continuă turul de forţă în filiale început cu mult înaintea campaniei electorale, unde a discutat cu membrii PNL, cu susţinători ai liberalilor, dar şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri local, asociativ şi a luat parte la evenimente ale comunităţilor administrate de liberali. Miercuri, Nicolae Ciucă este prezent în Mehedinţi şi Gorj.
„Şi ca premier am acordat o atenţie deosebită dialogului cu mediul asociativ. Pentru mine, relaţia dintre mediul privat, societatea civilă şi sfera politică trebuie să fie structurată ca un parteneriat bazat pe o comunicare continuă”, afirmă Ciucă, adăugând că, pentru orice forţă politică, sprijinirea capitalului autohton trebuie să fie o prioritate. 
Important de subliniat că în dezbaterea cotă univă vs cotă progresivă de impozitare, PNL are de partea sa specialiştii în domeniu, care combat reintroducerea cotei progresive cu exemple concrete de efecte economice negative, cum ar fi ”o creştere a costurilor cu munca pentru absolut toate companiile din România şi, normal, o scădere a eficienţei acestora”, conform unui consultant fiscal.
Tocmai de aceea PNL transmite că susţine în continuare principiile economice cu care a intrat la guvernare cu PSD, cota unică fiind una dintreliniile roşii, având în vedere avantajele economice aduse de introducerea acesteia de liberali în urmă cu aproximativ 20 de ani. De altfel, liberalii au în Parlament un proiect de lege care prevede protejarea acestui sistem de impozitare în următorii 10 ani. Proiectul este pe masa senatorilor. 
Mesajele economice de susţinere a mediului de afaceri sunt enunţate de şeful PNL cu fiecare ocazie, în vizitele în ţară. Sunt principiile după care primarii şi şefii de consilii liberali s-au ghidat în mandatele lor, cu susţinerea guvernării liberale. 
Liberalii mizează pe modelul liberal de guvernare şi guvernele PNL sunt cele care au dus absorbţia fondurilor europene la nivelul record de peste 90% şi banii din bugetul statului alocaţi investiţiilor au crescut considerabil sub conducerea PNL. Aceştia sunt convinşi că tot mai mulţi români vor opta pe 9 iunie pentru a prelua în localităţile lor modelul PNL de administraţie performantă.
“Succesul PNL se măsoară în proiecte şi în comunităţi care arată astăzi mai bine decât acum 4 ani”, a transmis şeful Senatului şi de la Caraş-Severin, afirmând că primarii liberali sunt primari ai cetăţenilor, sunt în slujba oamenilor, aşa cum reiese din munca depusă în comunităţile pe care le administrează, campioane la atragerea fondurilor europene şi la dezvoltarea celor mai multe proiecte de investiţii în infrastructura rutieră, în cea şcolară şi de sănătate, dar şi în lucrări de apă şi canalizare şi extinderea reţelei de gaze cu fonduri din programul naţional Anghel Saligny.

Afla mai multe despreciucacota unica
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt