Gabriela Firea, candidat PSD la Primăria Bucureştiului: ”Marile proiecte de infrastructură pot fi dezvoltate în Capitală folosind banii europeni”

Gabriela Firea, candidat PSD la Primăria Bucureştiului: ”Marile proiecte de infrastructură pot fi dezvoltate în Capitală folosind banii europeni”

Senatorul social democrat, Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Municipiului Bucureşti, a avut recent o întâlnire cu angajaţii Metrorex, membri ai Sindicatului Liber din Metrou, în care a prezentat o serie de idei şi propuneri pentru dezvoltarea şi îmbunătăţirea sistemului de transport subteran din Capitală.

Una dintre principalele soluţii propuse este construirea de noi linii de metrou, care ar contribui la fluidizarea traficului din Bucureşti. Împreună cu amenajarea de benzi unice pentru autobuze, montarea de semafoare inteligente şi introducerea de autobuze şcolare, acest lucru ar putea să reducă timpul petrecut de bucureşteni în trafic în fiecare zi.

Candidatul Gabriela Firea a subliniat, pe pagina oficială de Facebook, că pentru realizarea acestor planuri şi obiective, este necesară susţinerea Guvernului României, a primarilor din Bucureşti, a parlamentarilor şi europarlamentarilor, iar atragerea de fonduri europene este considerată crucială pentru dezvoltarea sistemului de metrou.

În cadrul discuţiei cu angajaţii de la metrou, Gabriela Firea a avut o abordare constructivă şi a ascultat atent nevoile şi preocupările acestora, exprimându-şi recunoştinţa faţă de liderul de sindicat, Marian Artimon, pentru oportunitatea de a-i prezenta viziunea şi proiectele sale.

Programul Gabrielei Firea pentru dezvoltarea şi extinderea metroului este unul ambiţios şi prevede construirea de staţii noi pentru traseele existente şi crearea de linii noi. Printre acestea se numără: linia M4 Gara de Nord - Gara Progresul, linia M2 către oraşul Voluntari şi comuna Berceni, precum şi linia M7 Bragadiru - Piaţa Unirii - Afumaţi. Pentru realizarea acestora, Gabriela Firea a mărturisit că se bazează pe o colaborare constantă între Primăria Capitalei, Guvernul României, Consiliul Judeţean Ilfov şi primăriile de sector din Bucureşti.

În Programul său, Gabriela Firea pune accentul pe importanţa aplicării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030, aprobat în timpul mandatului anterior de primar general care a fost realizat în colaborare cu experţi BERD şi oferă soluţii concrete pentru îmbunătăţirea mobilităţii urbane din Bucureşti.

”Marile proiecte de infrastructură pot fi dezvoltate în Capitală folosind banii europeni. Voi milita pentru atragerea de fonduri nerambursabile, alături de colegii noştri din Parlamentul European. Relaţia dintre Bucureşti, România şi Uniunea Europeană este esenţială şi avem un profit enorm până acum, peste 1 miliard de euro în Capitală şi aproape 70 miliarde de euro la nivel naţional”, a precizat Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Afla mai multe desprefireainfrastructuracapitala
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt