Cine este tânărul de 33 de ani care a provocat una dintre marile surprize ale alegerilor

Cine este tânărul de 33 de ani care a provocat una dintre marile surprize ale alegerilor

Suceava, consacrat fief liberal, a produs una dintre cele mai mari surprize la alegerile locale din 9 iunie. Considerat mare favorit să obţină al patrulea său mandat şi al treilea consecutiv la şefia CJ Suceava, Gheorghe Flutur, politician cu vechime şi lider marcant din PNL, a fost nevoit să se recunoască învins la scor de către candidatul PSD Gheorghe Şoldan, cel care va împlini 33 de ani peste numai câteva zile.

După numărarea voturilor în aproape 95% dintre secţiile de votare, Şoldan avea deja un avantaj clar, de circa 7.000 de voturi. Astfel că, încă de luni dimineaţă, într-o postare pe reţelele sociale, contracandidatul său, Gheorghe Flutur, şi-a recunoscut înfrângerea.

Alegătorii au întotdeauna dreptate! Având în vedere rezultatele care se prefigurează la preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava, doresc să felicit câştigătorul şi să mulţumesc sucevenilor care m-au votat pe mine şi echipa mea. Urez succes noii echipe şi sper în dezvoltarea în continuare a judeţului Suceava”, a fost mesajul lui Gheorghe Flutur.

Gheorghe Şoldan, un exemplu pentru noua generaţie de politicieni

Şoldan s-a născut pe 18 iunie 1991, în Bucovinei, la Cajvana, la 36 de kilometri de Suceava. A făcut liceul şi facultatea în Suceava şi are un Masterat în Globalizare şi diplomaţie economică. 

A devenit membru PSD încă din 2008, când era elev de liceu. Apoi, ”de Ia un simplu membru, am ajuns preşedinte al Ligii Elevilor, iar apoi, pe rând, preşedinte al Ligii Studenţilor şi al Organizaţiei de Tineret a PSD Suceava”, spune el, pentru ca în 2020 să fie ales deputat, fiind cel mai tânăr reprezentant al Sucevei din această postură.

Cum i-a convins Şoldan pe suceveni

Chiar dacă avea de învins un adversar puternic, Gheorghe Flutur, membru important al PNL, fost Ministru al Agriculturii, şi aflat deja la al treilea mandat la Consiliul Judeţean, Gheorghe Şoldan s-a înscris în competiţia electorală decis să producă schimbarea. 

”Am muncit încă din facultate, chiar şi în străinătate în unele veri. Ştiu cum e să fii departe de cei dragi, precum miile de suceveni care sunt astăzi plecaţi la muncă în străinătate. Printre ei, inclusiv singurul meu frate, cu facultate şi master, nevoit să plece peste hotare pentru un viitor mai bun. Cunosc şi cum e să lucrezi în sectorul privat şi să ai responsabilitatea unor salarii şi taxe pe care să le plăteşti în fiecare lună... Vom fi în aceeaşi ECHIPĂ şi vom implementa proiecte majore pentru dezvoltarea judeţului. De la construcţia autostrăzii Paşcani – Suceava- Siret, la asfaltarea tuturor drumurilor judeţene, la construirea variantelor ocolitoare ale localităţilor Gura Humorului, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi  Siret până la dezvoltarea municipiilor şi oraşelor, atragerea investitorilor şi crearea de noi locuri de muncă bine plătite”, a fost mesajul său către alegători.

Iar rezultatele votului din 9 iunie arată că locuitorii judeţului Suceava au ales să facă parte din echipa sa.

Afla mai multe desprepsdbaronflutur
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt