Cine este Rareş Hopincă, asul din mâneca PSD pentru Sectorul 2

Cine este Rareş Hopincă, asul din mâneca PSD pentru Sectorul 2

Cursa electorală 2024 pentru primăria Sectorului 2 al Capitalei a fost câştigată de Rareş Hopincă, după ce candidatul din partea Partidului Social Democrat a primit votul de încredere al locuitorilor. Printr-un limbaj echilibrat, pozitiv şi orientat pe oferirea de soluţii constructive pentru dezvoltarea şi modernizarea Sectorului 2, datele preliminare de la Autoritatea Electorală Permanentă arată că Rareş Hopincă a primit mai multe voturi decât candidatul ADU, Radu Mihaiu. Social-democratul a prezentat cea mai atractivă platformă-program pentru cei peste 290.000 de locuitori ai sectorului.

Rareş Hopincă, cel mai nou exponent al “noului val” din PSD

„Viziunea mea este simplă şi clară: oraşul înseamnă în primul rând oameni. Cred într-un oraş construit împreună, unde fiecare dintre noi are un rol activ în modelarea prezentului şi a viitorului. Am fost şi voi fi mereu alături de oameni, pe străzi, în mijlocul problemelor reale, ascultând şi punând umărul la soluţii care aduc progresul în vieţile noastre. Vremea experimentelor a trecut!”, declara Rareş Hopincă în mesajul său electoral.

Însă cine este Rareş Hopincă, propunerea câştigătoare a PSD pentru Sectorul 2?

Originar din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, Rareş Hopincă a absolvit Facultatea de Filozofie şi Jurnalism din cadrul Universităţii „Spiru Haret" din Bucureşti în 2011. Perioada universitară este şi momentul în care a început să cocheteze cu politica, iar în 2009 a decis să devină membru al Partidului Social Democrat.

Până în 2017, Rareş Hopincă a activat în cadrul unor companii private, deţinând funcţii de management şi consultanţă. Ulterior, s-a alăturat primăriei Sectorului 5, unde a ocupat, pe rând, funcţia de Director General al Primăriei Sectorului 5 din Bucureşti şi, mai apoi, pe cea de Administrator Public al Sectorului 5. Din această poziţie, a asigurat implementarea şi administrarea proiectelor de dezvoltare a sectorului în perioada 2021–2023.

Un profesionist specializat în proiecte europene pentru dezvoltare locală

Rareş Hopincă a fost coordonatorul programului de asistenţă tehnică derulat de Sectorul 5 cu Banca Mondială. El s-a remarcat prin lansarea unui amplu program de regenerare urbană a cartierului Rahova, reabilitarea termică a 100 de blocuri de locuinţe, investiţii în educaţie şi depunerea de proiecte pentru atragerea de fonduri nerambursabile de peste 800 de milioane de lei.

Totodată, în calitate de administrator public al Sectorului 5, Rareş Hopincă a asigurat implementarea şi administrarea proiectelor de dezvoltare a sectorului în perioada 2021–2023.

Cu o experienţă de peste 15 ani în managementul instituţiilor publice, Hopincă a fost numit în iulie 2023 în funcţia de Prefect al Capitalei. Acesta a înţeles principala nemulţumire a locuitorilor capitalei. Astfel că a semnat, în 2023, Asocierea cu Ministerul Transporturilor, Sectorul 4 şi CJ Ilfov, pentru construirea liniei de metrou Gara de Nord – Gara Progresul şi a realizat primii paşi pentru realizarea liniei de metrou Piaţa Unirii – Bragadiru (magistrala M7).

Traficul intens din Capitală şi, implicit din Sectorul 2, mă determină să acord o atenţie deosebită oferirii unor variante viabile de deplasare a conducătorilor auto, ceea ce înseamnă atât investiţii în infrastructură, pasaje şi poduri rutiere, cât şi o bună colaborare cu alte instituţii publice. Cu atât mai importante sunt aceste amenajări, cu cât zona centrală a Capitalei nu beneficiază de artere mari, largi, pe care circulaţia autovehiculelor să se desfăşoare cu uşurinţă, ci dimpotrivă, este un labirint de străduţe înguste, dar pitoreşti, printre case vechi, multe de patrimoniu, o zonă care defineşte cultura oraşului şi care trebuie permanent protejată”, consideră Rareş Hopincă.

Noul primar al Sectorului 2 vede ca soluţie pentru reducerea aglomeraţiei rutiere extinderea metroului cu M2, M5 şi M7, dar şi reconfigurarea traficului prin construirea unor pasaje subterane sau supraterane, în funcţie de cartier, astfel încât să nu fie perturbată viaţa locuitorilor din zonele vechi ale Capitalei.

Afla mai multe desprerares hopincapsd
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt