Atenţie, metroul ajunge în Pantelimon! Planurile Gabrielei Firea şi a primarilor de sector

Atenţie, metroul ajunge în Pantelimon! Planurile Gabrielei Firea şi a primarilor de sector

După 45 de ani, metroul bucureştean va ajunge şi în cartierele din estul Capitalei. Locuitorii din cartierul Pantelimon, în Sectorul 2, îşi vor vedea visul împlinit.

După 4 ani în care Sectorul 2 a excelat la capitolul mizerie şi s-a umplut de stâlpişori la toate intersecţiile importante, vin veştile bune dintre Guvern, Primăria Capitalei şi primăria de sector. Sectorul 2 va beneficia de metrou.

Totul în timp ce actualul primar general a ratat mai toate proiectele importante pentru bucureşteni, de la cele din termoficare şi transport public, până la cele din sănătate, cultură şi educaţie.

Gabriela Firea şi echipa PSD pentru Bucureşti au venit cu planuri pe termen lung pentru fiecare sector, dar şi pentru Capitală, care par îndrăzneţe, însă foarte bine argumentate şi construite.

”Soluţia pentru decongestionarea Bucureştiului este extinderea reţelei de metrou în tot oraşul. În programul pentru Bucureşti 2024 – 2028, un loc special îl ocupă dezvoltarea reţelei de metrou şi în cartierele în care acum nu este, dar şi legătura cu localităţile din Ilfov. Printr-o colaborare între Guvernul condus de Premierul Marcel Ciolacu, Ministerul Transporturilor, Primăria Generală şi Primăria Sectorului 2 vom aduce metroul în tot sectorul, prin accesarea de fonduri europene din următoarele scheme de finanţare ale UE”, a transmis Gabriela Firea, candidata PSD pentru Primăria Capitalei.

Senatoarea Gabriela Firea şi Rareş Hopincă, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, au detaliat, în prezenţa premierului Marcel Ciolacu, proiectele pentru construirea şi extinderea a 3 magistrale de metrou care vor lega Sectorul 2 cu reţeaua de metrou existentă, dar şi cu judeţul Ilfov.

Magistrala M5 Eroilor - Piaţa Iancului – Pantelimon este în faza de proiectare, iar în cursul anului viitor ar putea fi lansată licitaţia pentru execuţia lucrărilor. Primăria Sectorului 2 în parteneriat cu Primăria Generală vor prelua, de asemenea, documentaţia pentru extinderea magistralei M5 - Dimitrie Pompeiu – Petricani.

După modelul deja implementat de Sectorul 4, de la Ministerul Transporturilor (Metrorex) va fi preluat Studiul de Fezabilitate pentru magistrala de metrou M7, segmentul Piaţa Unirii – Obor – Doamna Ghica – Voluntari, urgentându-se, astfel, conexiunea cu judeţul Ilfov.

Totodată, va fi realizată documentaţia tehnică pentru prelungirea magistralei M2, până în zona Petricani, unde bucureştenii din Sectorul 2 vor avea şansa să beneficieze de cea mai mare zonă de relaxare şi petrecere a timpului liber din sector, care urmează să fie dezvoltată acolo.

Sursele de finanţare, avute în vedere de Gabriela Firea şi echipa sa, pentru realizarea acestor proiecte se bazează pe sprijinul Guvernului în relaţia cu Comisia Europeană pentru includerea proiectului în următoarele scheme de finanţare ale Uniunii Europene, pe modelul magistralei M4 (Izvor – Gara Progresul), implementat în acest moment de primarul Daniel Băluţă în Sectorul 4.

La ora actuală, Sectorul 2, un sector foarte aglomerat al Bucureştiului nu beneficiază de o infrastructură a transportului public capabilă să preia tot fluxul de participanţi la trafic.

Afla mai multe desprefireametrou
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt