VIDEO - Marcel Ciolacu, despre realizarea spitalelor regionale. Când va fi finalizat cel de la Iaşi

VIDEO - Marcel Ciolacu, despre realizarea spitalelor regionale. Când va fi finalizat cel de la Iaşi

Marcel Ciolacu a inspectat şantierul Spitalului Regional de Urgenţă din municipiul Iaşi, el făcând şi câteva referiri la investiţiile din zona Moldovei.
Premierul Marcel Ciolacu a declarat că după 15 ani au pornit în sfârşit şi cele trei spitale regionale, de la Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova.
”A fost o muncă de echipă, a agenţiei ANDIS şi a Ministerului Sănătăţii, şi am reuşit să deblocăm cele mai importante investiţii din domeniul sănătăţii, cele trei spitale regionale. De această dată s-a căutat să se echilibreze întreg teritoriul României şi dezvoltarea să fie una uniformă”, a afirmat Ciolacu.
Premierul a mai spus că investiţiile care se derulează în acest moment în judeţul Iaşi se ridică la aproximativ 8,3 miliarde de lei. El consideră că, dacă aceste investiţii s-ar fi realizat mai repede, nu ar mai fi plecat atât de mulţi locuitori din Moldova la muncă în străinătate.

Datele proiectului:

Partener: Ministerul Sănătăţii

Finanţare prin Programul Sănătate: 409 mil. Euro

Valoare totală investiţie(inclusiv TVA): 669,5 mil. Euro

Contribuţie de la bugetul de stat, prin împrumut BEI: 250 mil. Euro

Clădirea principală va avea 9 niveluri, 2S+P+5E+ETeh, o suprafaţa construită de 28.025,91mp (amprenta la sol) şi o suprafaţă desfăşurată 171. 914,09mp. Împreună cu restul clădirilor tehnice şi a amenajărilor exterioare, suprafaţa desfăşurată ajunge la 202.000 mp.
Număr paturi de internare continuă: 850, din care 101 de terapie intensivă (inclusiv 10 pentru pediatrie şi 16 neonatologie)
Număr paturi spitalizare de zi: 45
Număr cabinete ambulatoriu integrat: 71
Bloc operator: 20 de săli de operaţie
Concept funcţional: 6 centre multidisciplinare, cuprinzând specialităţi medicale apropiate
Termen finalizare proiect: iunie 2028

 

Afla mai multe despreciolacuspitaliasipsd
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt