VIDEO. Cioloş, la Prima News, despre anunţul lui Ciolacu cu privire la Schengen: ”A dat iar cu bâta-n baltă”

VIDEO. Cioloş, la Prima News, despre anunţul lui Ciolacu cu privire la Schengen: ”A dat iar cu bâta-n baltă”

Fostul premier Dacian Cioloş, actual europarlamentar, nu l-a iertat pe Marcel Ciolacu după ce presa austriacă a contrazis Guvernul de la Bucureşti în privinţa aderării României la Schengen.
În cadrul emisiunii Prima News, realizată de Georgia Pietreanu, Cioloş l-a numit iresponsabil pe Ciolacu, spunând că ”startul furat” de premier în a anunţa acordul trădează faptul că Ciolacu nu a participat direct la aceste negocieri.
”Înainte de orice e important faptul că Austria e gata să negocieze. Dar tocmai pentru că a fost atât de dificil de convins guvernul austriac sa negocieze un acord final, acest proces trebuia tratat cu foarte multa seriozitate şi responsabilitate.
Nu e prima data când premierul se aruncă cu capul înainte, nu aşteaptă finalul discuţiilor şi negocierilor, vrea să fie primul care face anunţuri populiste pentru a mai câştiga câteva puncte electorale, iese ca fata la măritat ca apoi să fie contrazis public de către cei ce negociază şi riscă să arunce în aer nu doar aceste negocieri, dar şi credibilitatea României de a negocia serios astfel de acorduri. 
Acest anunţ trebuia să fie făcut coordonat între România, Bulgaria şi Austria şi nu să fure startul Ciolacu. Aţi văzut că şi bulgarii au fost mai reţinuţi şi aţi văzut cum s-au enervat austriecii tocmai din cauza acestui anunţ făcut de Ciolacu, care în mod clar nu a fost făcut în acord cu ceilalţi parteneri. Acest lucru îmi arată că el nu a fost implicat direct în acest negocieri, pentru ca dacă ar era implicat, se comporta mult mai responsabil. Iată că a mai dat o dată cu bâta în baltă după ce anul trecut pe vremea asta Austria şi Olanda ne-au dat cu flit la acel Consiliu de Miniştri”, a declarat Cioloş la Prima News.
Europarlamentarul a mai afirmat miercuri seara că ”veştile triumfaliste ale lui Marcel Ciolacu despre intrarea în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime din primăvară au nevoie de clarificare suplimentară”.
”Da, ar fi o veste bună dacă ar exista cu adevărat un acord cu Austria şi pentru frontierele terestre. Dar există sau sunt doar „speranţele” domnului Ciolacu? Sper că responsabilii de la Bucureşti au obţinut în negocierile cu Austria o dată concretă pentru intrarea cu frontierele terestre, ceea ce e cu adevărat important şi esenţa Spaţiului Schengen. Mi-aş dori să cred că Marcel Ciolacu şi restul Coaliţiei nu au vândut cea mai importantă parte din ceea ce înseamnă Schengen pentru interesul lor pe termen scurt, un anunţ pe jumătate gol care să-i ajute în alegerile din 2024. Şi, din această cauză, să rămânem cu problema Schengen nerezolvată ani de zile, cum am stat cu MCV-ul de gât”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri seară, că din martie anul viitor, românii vor beneficia de avantajele spaţiului Schengen pe cale aeriană şi maritimă.
 
Ministerul de Interne a precizat că, în 23 decembrie, s-a ajuns la un acord politic în acest sens, dar discuţiile vor continua până la obţinerea unei decizii.

Afla mai multe despreciolosschengenciolacu
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt