VIDEO - Acţiuni în forţă la Galaţi. Intervin miniştrii PNL Predoiu, Burduja, Deca, Fechet, împreună cu preşedintele Ciucă, prezent încă de ieri în zonele afectate

VIDEO - Acţiuni în forţă la Galaţi. Intervin miniştrii PNL Predoiu, Burduja, Deca, Fechet, împreună cu preşedintele Ciucă, prezent încă de ieri în zonele afectate

Preşedintele Nicolae Ciucă şi miniştrii PNL sunt la Galaţi, în zonele afecatate, pentru a coordona intervenţiile de sprijin pentru sinistraţi şi acţiunea autorităţilor locale.
 
„Voi face în aceste zile tot ce îmi stă în putere pentru siguranţa românilor de aici. Pentru că solidaritatea şi compasiunea fac o comunitate puternică”, a transmis preşedintele Senatului, care a rămas peste noapte în judeţul Galaţi, unde s-a întors imediat după Consiuliul Naţional al PNL.
"Este o prioritate ca persoanele afectate să primească tot sprijinul de care au nevoie, iar autorităţile sunt mobilizate pentru a răspunde rapid tuturor solicitărilor", a precizat la rândul său ministrul MAI, Cătălin Predoiu, prezent în continuare în zonele afecatate. 
 
La Slobozia Conachi a fost instalată o tabără pentru sinistraţi, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila. Tabăra dispune de 30 de corturi, echipate cu 200 de paturi şi saci de dormit.
Încă de aseară, ministrul Energiei a ajuns la centrul de comandă al Distribuţie Energie Electrică România (DEER), unde a discutat cu echipele tehnice. În prezent, numărul consumatorilor nealimentaţi este de 2.232, ceea ce reprezintă mai puţin de 10% din totalul celor afectaţi iniţial de inundaţii.
 
Şi ministrul Mediului, Mircea Fechet, este prezent şi astăzi în localităţile afectate de inundaţii din Galaţi, alături de ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Sorin Ion.
 

Afla mai multe despreciucapnlinundatii
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt