Veşti bune pentru fermieri. ”Am reuşit să obţinem stabilizarea preţurilor şi pentru cereale şi miere”

Veşti bune pentru fermieri. ”Am reuşit să obţinem stabilizarea preţurilor şi pentru cereale şi miere”

Miercuri au fost votate amendamentele depuse de europarlamentarii liberali Dan Motreanu şi Daniel Buda, care prevăd soluţii pentru a ne proteja fermierii prin stabilizarea preţurilor pentru cereale şi miere, pe lângă ceea ce a propus Comisia, respectiv, ouă, zahăr şi păsări de curte.
”Prin votul din seara aceasta am reuşit să impunem o centură de siguranţă pentru sectorul agricol din România, dar şi din întreaga UE.
Avand în vedere circumstanţele actuale, în care fermierii noştri sunt supuşi unor presiuni incomensurabile din diverse părţi, astfel încât sunt nevoiţi să-şi apere interesele în stradă, datorită unei scăderi a preţurilor principalelor mărfuri sub nivelul din trecut, consider că Uniunea Europeană trebuie să găsească o soluţie echitabilă pentru aceştia!
Împreună cu Dan Motreanu şi Winkler Gyula am venit cu soluţii pentru a ne proteja fermierii prin stabilizarea preţurilor pentru cereale şi miere, pe lângă ceea ce a propus Comisia, respectiv, ouă, zahăr şi păsări de curte! În acelaşi timp rămânem fermi angajati la nivelul UE, de a ajuta Ucraina să-şi tranziteze produsele către alte ţări.
Amendamentele noastre, susţinute de întreaga delegaţie PPE a României dar şi de întregul grup PPE au fost singurele amendamente adoptate în plenul reunit de la Strasbourg pe dosarul privind extinderea măsurilor temporare de liberalizare a comerţului aplicabile produselor ucrainene”, a declarat Daniel Buda, într-un mesaj pe facebook.

Afla mai multe desprebudapnlsolutiifermieri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt