Tudose anunţă că va candida pentru un nou mandat de europarlamentar

Tudose anunţă că va candida pentru un nou mandat de europarlamentar

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose anunţă că va candida pentru un nou mandat de europarlamentar. El a declarat că PSD va ieşi la aceste alegeri pe primul loc, cu un scor mare. Despre liste comune cu PNL, Tudose a spus că nu este de acord, precizând că cele două partide au opinii total diferite în foarte multe dintre probleme, şi europene dar şi reflectarea lor în realitatea românească. El a mai spus că ceea ce faci după alegeri, este ok, pentru că în toată lumea nu prea mai există guverne monocolore, sunt tot felul de alianţe, dar ieşirea din alegeri să fie fiecare pe picioarele sale, cu doctrina sa, cu alegătorii săi.

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a confirmat miercuri că va candida pentru un nou mandat de europarlamentar, la alegerile din 2024.

”Cred că da. Primele alegeri care sunt sunt cele pentru Parlamentul European. Deocamdată, următorul medi e cel mai importan, după aceea mai vedem”, a afirmat europarlamentarul PSD, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, el precizând că este opinia sa, dar mai rămâne de văzut şi dacă ”restul lumii este de acord”.

Întrebat pe ce loc va fi PSD la alegerile europarlamentare, Tudose a răspuns: ”Vom ieşi pe primul loc cu un scor mare” şi a adăugat că speră să fie peste 30%.

Despre partidul care se va afla pe locul doi, Mihai Tudose a spus că ”nu ar paria că PNL se va clasa pe locul doi” iar varianta în care PNL s-ar putea clasa pe locul 4 ”ar fi un dezastru”. ”Ar fi un dezastru mare, fiindcă ar înseamna că pe locul trei să fie USR”, a completat el. ”Teoria votului util va trebui să fie susţinută de multă lume şi pentru ceea ce înseamnă politica naţională şi pentru ceea ce înseamnă România pe aici, pe la Bruxelles, pe la Strasbourg. Pentru că, dacă noi votăm doar cu ficatul, nu va fi foarte bine”, a mai afirmat Tudose. 

Europarlamentarul PSD a fost întrebat şi dacă s-ar simţi confortabil pe liste comune cu PNL la europarlamentare.”Nu. Avem opinii total diferite în foarte multe dintre probleme, şi europene dar şi reflectarea lor în realitatea românească”, a spus Tudose.

Întrebat dacă susţine liste separate la toate rundele de alegerile, Tudose a confirmat. ”Dacă mă întrebaţi pe mine, personal, da. E vorba de unitatea de partid. Ce faci după alegeri, este ok, ce alianţe faci, în toată lumea vedeţi că nu prea mai există guverne monocolore, sunt tot felul de alianţe, dar ieşirea din alegeri să fie fiecare pe picioarele sale, cu doctrina sa, cu alegătorii săi, fiindcă numai aşa vezi câtă lumea vrea ceva, câtă lume vrea altceva ca apoi să vezi calea de mijloc”, a spus eurodeputatul PSD.

El a confirmat şi că i-a transmis preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, opinia sa în privinţa listelor comune. ”Domnul Ciolacu nu pare tentat nici să o ia la dreapta, nici să o ia la stânga, nici în sus, nici îân joc, domnul Ciolacu ascultă toate opiniile şi vedem ce mai spune şi realitatea”, a mai declarat Tudose, precizând că pe aceste teme false apar şi la noi, ca şi în toată Europa, ”tot felul de partide de nişă de te ia groaza”.

Despre poziţionarea în sondaje a PSD, Mihai Tudose a spus că el nu crede în aceste sondaje. ”Nu cred în sondaje, cred în ceea ce văd pe stradă. Eu cred că stăm binişor, nu cred în cifrele astea foarte mari în dreptul partidelor extremiste”, a comentat Mihai Tudose.

Despre o intrare în Parlament a Dianei Şoşoacă, europarlamentarul a spus: ”Nu ştiu ce să cred sau ce să nu cred. Ar fi un dezastru, dar e voinţa poporului. Dacă noi toţi nu înţelegem să ne unim să explicăm poporului român ce înseamnă votul util, poate îi place, că face spectacol, se tăvăleşte în praf, ok, dar pune-o să conducă, că vrem să trăim într-o ţară în care oamenii ăia să conducă, nu ştiu dacă e bine”, a arătat Tudose.

Afla mai multe despretudosemandateuroparlamentar
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt