SURSE. Şedinţa coaliţiei pe calendarul alegerilor prezidenţiale s-a încheiat fără niciun rezultat

SURSE. Şedinţa coaliţiei pe calendarul alegerilor prezidenţiale s-a încheiat fără niciun rezultat

UPDATE: A fost blocaj în coaliţie, la întâlnirea de miercuri seară, pentru stabilirea datei alegerilor prezidenţiale, astfel că şedinţa Executivului de joi a fost reprogramată la o dată ulterioară. Guvernul urma să adopte în şedinţă Hotărârea de guvern cu calenarul alegerilor prezidenţiale, în septembrie. Data limită pentru stabilirea calendarului alegerilor este 2 iulie.
PSD insistă ca ele să aibă loc în septembrie, în timp ce liberalii vor ca ele să fie mutate în noimebrie sau decembrie.
Ştirea iniţială
Coaliţia de guvernare se reuneşte miercuri pentru a discuta despre data alegerilor prezidenţiale, pe fondul neînţelegerilor dintre PNL şi PSD privind calendarul acestui scrutin. Liberalii vor ca alegerile să aibă loc în decembrie, în timp ce social-democraţii în septembrie.
Este posibil ca la şedinţa care va avea loc după 18.30, la Vila Lac, să se tranşeze acest subiect, pentru că Guvernul este presat de timp să dea actele normative pentru calendarul acestor alegeri.
Liderii coaliţiei de guvernare se reunesc, miercuri, în şedinţă, pentru a discuta despre data alegerilor prezidenţiale, în contextul în care PSD îşi doreşte ca acestea să aibă loc în luna septembrie iar liberalii ar vrea în luna decembrie, odată cu alegerile parlamentare.
Surse din coaliţie au precizat pentru News.ro că şedinţa va avea loc după întrevederea premierului Marcel Ciolacu cu cu preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, de la ora 18.00, la Palatul Victoria, şi ar putea avea loc la Vila Lac. 

Afla mai multe desprecoalitiepsdpnlalegeri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt