Sondaj BCS - Ce calităţi vor românii să aibă preşedintele lor şi cum îi văd pe candidaţii la Cotroceni

Sondaj BCS - Ce calităţi vor românii să aibă preşedintele lor şi cum îi văd pe candidaţii la Cotroceni

Cea mai importantă calitate a unui preşedinte al României trebuie să fie cinstea, urmată de patriotism, potrivit unui sondaj recent efectuat de Biroul de Cercetări Sociale, pe un eşantion de 1.141 de persoane.

40,1 la sută din respondenţi doresc ca viitorul preşedinte să fie cinstit şi 28,4 să fie patriot. Alte calităţi dorite de români pentru şeful statului sunt: să fie om de cuvânt, popular şi muncitor.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, este creditat cu îndeplinirea calităţilor dorite cu 12 la sută, în timp ce contracandidatul său pentru Cotroceni din partea PSD are 11 la sută, Elena Lasconi 9 la sută, iar Mircea Geoana 10 la sută la cinste.

În ceea ce priveşte patriotismul, Marcel Ciolacu conduce detaşat, cu 19 la sută dintre români care cred stă bine la patriotism. Ceilalţi candidaţi au sub 10 la sută, cu excepţia Dianei Şoşoacă şi a lui George Simion.

Ciucă conduce în sondajul BCS la cateogria „carieră profesională”, cu 21 la sută, urmat de Mircea Geoană, cu 18 la sută. Liderul PNL conduce detaşat şi în zona aspectului personal, fiind creditat astfel cu 29 la sută la categoria „să arate bine”, în timp ce George Simion are 14 la sută, iar Diana Şoşoacă zero la sută.

Sondajul a fost efectat la comanda PNL în perioada 26-29 septembrie 2024, prin telefon. Eroarea este de +/- 2,9% cu un grad de încredere de 95 la sută.

Afla mai multe despresondajalegeri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt