Sociolog: Noi avem mentalitatea că educaţia timpurie înseamnă să fie copilul mulţumit că nu-l batem, îi dăm de mâncare şi e mulţumit

Sociolog: Noi avem mentalitatea că educaţia timpurie înseamnă să fie copilul mulţumit că nu-l batem, îi dăm de mâncare şi e mulţumit

Lipsa educaţiei timpurii, care a devenit o Cenuşăreasă în România ultimilor decenii, distruge orice fundament pentru o educaţie sănătoasă a copilului, a declarat la Prima News sociologul Gelu Duminică.

„Educaţia timpurie este foarte importantă în educaţia unui adult, dar din păcate în sistemul educaţional românesc educaţia timpurie este Cenuşăreasa, nimeni nu vorbeşte despre ea e ca şi cum am construi o casă mare şi solidă fără o fundaţie sănătoasă”, a arătat Duminică.

El spune că în România ar trebui să fie înfiinţate mai multe instituţii care să adreseze educaţia timpurie.

 

„Noi în România stăm foarte prost la creşe, în mediul urban, pentru că în mediul rural aproape că nu există, asta înseamnă că majoritatea copiilor noştri învaţă să socializeze de-abia de la şase ani încolo”, a spus sociologul.

 

Specialistul a explicat că acest lucru ţine de cultură şi de modul în care sunt folosiţi banii.

 

„Noi avem mentalitatea că educaţia timpurie înseamnă să fie copilul mulţumit că nu-l batem, îi dăm de mâncare şi e mulţumit. Am preferat să investim în săli de sport în zone unde sunt bătrâni, să facem pârtii de schi unde nu se face schi şi am ignorat cu totul educaţia”, a mai spus Gelu Duminică.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt