Siegfried Mureşan, critici dure despre atragerea fondurilor europene de către România. Pe cine dă vina

Siegfried Mureşan, critici dure despre atragerea fondurilor europene de către România. Pe cine dă vina

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan susţine că România a rămas în urmă la atragerea de fonduri europene din PNRR, de când Marcel Ciolacu este premier.
„Marcel Ciolacu trebuie să ne explice de ce, de când este prim-ministru, România a fost ajunsă din urmă de opt ţări şi a fost depăşită de alte şase state în clasamentul atragerii de fonduri din PNRR”, a scris Mureşan pe Facebook.
El spune că România începuse foarte bine absorbţia fondurilor europene din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). „În timpul Guvernului condus de prim-ministrul Nicolae Ciucă, ţara noastră reuşise să depună deja două cereri de plată”, consideră Siegfried Mureşan. 
Anul trecut, în septembrie 2023, doar România şi alte şase ţări europene primiseră deja două tranşe de fonduri europene pentru PNRR, potrivit lui Mureşan, iar România încasase, 9,41 de miliarde de euro, adică o treime din suma totală alocată ţării noastre pentru PNRR.  
„Acum, după mai bine de un an în care Guvernul a fost condus de prim-ministrul Ciolacu, România se află tot la a doua tranşă. Nu am  mai încasat nicio tranşă şi nu am mai primit niciun euro în plus. 
Mai mult, România riscă să piardă o parte semnificativă din a treia tranşă de bani.
Între timp, avem 15 ţări care au primit cel puţin două tranşe, dintre care 7 ţări europene au primit cel puţin trei tranşe, cinci ţări au primit cel puţin patru tranşe şi două ţări au primit cinci tranşe. Campioanele absorbţiei de fonduri europene sunt Italia, cu 113,4 miliarde de euro, şi Spania, cu 48 de miliarde de euro”, mai scrie europarlamentarul.
 

Afla mai multe despremuresanfonduri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt