Şedinţă comună secretă a Parlamentului consacrata situaţiei din Israel şi evoluţiilor recente

Şedinţă comună secretă a Parlamentului consacrata situaţiei din Israel şi evoluţiilor recente
foto: Pixabay

Marţi va avea loc, începând cu ora 15.00, o şedinţa comună secretă a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată evoluţiilor recente şi situaţiei din Statul Israel., la solicitarea deputatului grupului minorităţilor naţionale, Silviu Vexler.

Deputatul Silviu Vexler a solicitat organizarea şedinţei secrete, aceasta fiind aprobată de Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, într-o şedinţă convocată luni.

În cadrul şedinţei, care are un caracter secret şi la care presa nu va avea acces, va fi vizionat un film al Israel Defence Forces (IDF), cu imagini sensibile legate de conflictul din Israel.

Silviu Vexler afirmă în documentul transmis conducerii celor două Camere că în data de 7 octombrie întreaga lume a fost şocată să observe modul în care organizaţia teroristă Hamas a lansat o serie de acţiuni barbare îndreptate împotriva populaţiei civile din Statul Israel şi că rezultatele acestor atacuri teroriste au şocat atât prin violenţa nemaivăzută de la Holocaust, cât şi prin cruzimea dezlănţuită asupra unor oameni nevinovaţi: 1.400 de asasinate, mii de răniţi şi peste 200 de persoane care au fost luate ostatici, inclusiv zeci de copii.

Parlamentarul afirmă că ţinta organizaţiei teroriste Hamas a fost şi continuă să fie evreii din întreaga lume, iar atacurile recente au reprezentat un factor declanşator pentru un val masiv de antisemitism la nivel mondial, dar mai ales în Europa.

Afla mai multe despreparlamentsedintasecretisrael
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt