Sebastian Burduja: 15 luni de mandat şi peste 13 miliarde de euro pentru fiecare colţ al României şi pentru fiecare segment de activitate din energia României

Sebastian Burduja: 15 luni de mandat şi peste 13 miliarde de euro pentru fiecare colţ al României şi pentru fiecare segment de activitate din energia României

“România traversează cel mai bun moment post-1989 prin revoluţia energetică pe care am început-o. Tranziţia verde vine cu provocări, dar şi cu oportunităţi fără precedent. Vă prezint, ca de fiecare dată, raportul de activitate — transparent, complet (peste 100 de pagini) şi deschis comentariilor. În premieră, veţi vedea situaţia la zi, defalcată pe toate programele de investiţii, inclusiv cu harta proiectelor”, afirmă ministrul Energiei, Sebastian Burduja, la 15 luni de la preluarea mandatului.
“Ne-am asumat rapid un lucru: investiţii, investiţii, investiţii. (…) Peste 13 miliarde de euro fonduri nerambursabile atrase pentru energia României. Proiecte de aproape 10 miliarde de euro sunt deja semnate şi în implementare. Toate generează locuri de muncă, prosperitate, dezvoltare şi renaşterea industriei româneşti. Iar pentru toţi românii, în 2-3 ani, când multe se vor finaliza, aceste investiţii în producţie, transport, distribuţie şi stocare vor aduce şi preţuri mai mici la facturi“, a precizat şeful PNL Bucureşti. 
Banii atraşi pentru investiţiile din Energie provin din fonduri PNRR, Fondul pentru Modernizare, Scheme Naţionale şi Planul Naţional de Investiţii, conform raportului publicat de ministrul Energiei.
Burduja consideră că România are vocaţie de lider în sectorul energetic regional, iar energia mai sigură, mai ieftină şi mai verde înseamnă securitate naţională.
 

 

Afla mai multe despreburdujaraportmandat
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt