"Romania educata" devine realitate, discutiile de la Cotroceni au vizat transpunerea in legislatie.

"Romania educata" devine realitate, discutiile de la Cotroceni au vizat transpunerea in legislatie.

Vicepremierul Dan Barna a declarat luni, la finalul discuţiei dintre preşedintele Klaus Iohannis şi liderii coaliţiei pe tema proiectului "România Educată", că există susţinere la nivelul Guvernului pentru implementarea acestuia.

"În zilele următoare va fi prezentat programul în ansamblu. Vestea bună pentru astăzi: 'România educată' devine realitate. Am discutat, cea mai mare parte a întâlnirii a fost despre transpunerea în legislaţie şi în modificări reale pe care să le simtă fiecare beneficiar al sistemului de educaţie. (...) Este o fereastră de oportunitate (...) de doi ani, doi şi jumătate, până în proximitatea alegerilor din 2024, în care statul are şi resursa de program şi acest proiect 'România educată' are şi susţinerea şi în Parlament şi în Guvern, astfel încât reforma în educaţie să devină o realitate. De fapt, 'România educată' este un proiect în desfăşurare care are şansa să facă acele schimbări de care e nevoie", a arătat Barna, într-o declaraţie acordată presei.

El a reamintit că USR PLUS susţine desfiinţarea inspectoratelor şcolare şi transformarea acestora în structuri care să verifice calitatea actului de învăţământ, astfel încât partea "de gospodărire sau de numiri" să revină administraţiei locale.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt