Prima întâlnire în coaliţie după atacurile dintre liderii celor două partide privind candidatura la prezidenţiale

Prima întâlnire în coaliţie după atacurile dintre liderii celor două partide privind candidatura la prezidenţiale

Coaliţia de guvernare se reuneşte, luni, de la ora 16.00, pe agenda discuţiilor fiind teme economice.

Este prima întâlnire a liderilor PNL şi PSD, după atacurile reciproce din ultima perioadă, în urma prezenţei lui Nicolae Ciucă, alături de preşedintele Klaus Iohannis, la Summit-ul NATO de la Washington, dar şi anunţul lui Ciucă privind intrarea în cursa prezidenţială.

Liderul PNL a început, de altfel, turneul prin filiale pentru candidatura la prezidenţiale, în timp ce PSD urmează să se întrunească, pe 24 august, în Congres, pentru alegerea noii conduceri a partidului şi pentru stabilirea candidatului pentru şefia statului, anunţă news.ro.

Săptămâna trecută, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat că va candida la alegerile prezidenţiale, dar trebuie să obţină aprobarea partidului, precizând că va merge în filialele partidului pentru a discuta despre candidatura sa. El arăta că ”în acest moment” un proiect privind un candidat comun al PNL şi PSD ”nu mai poate să se deruleze”. 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a ironizat anunţul lui Nicolae Ciucă privind candidatura la alegerile prezidenţiale.

Întrebat când va face anunţul privind candidatura la prezidenţiale, Ciolacu a declarat: ”Cu certitudine nu când mă duc la Washington. Când am văzut prima oară am crezut că s-a înscris la conferinţa democraţilor în acest pentru înlocuirea preşedintelui Biden. Dacă va fi nevoie de acest anunţ, o să-l fac cu certitudine în România”.

 

Afla mai multe despreciolacuciucacoalitiesedinta
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt