Preşedintele Iohannis participă la Sommet-ul Francofoniei, care are loc în Franţa. Iohannis va pune accent pe răspunsul la provocările globale actuale

Preşedintele Iohannis participă la Sommet-ul Francofoniei, care are loc în Franţa. Iohannis va pune accent pe răspunsul la provocările globale actuale

Preşedintele Klaus Iohannis participă, în perioada 4-5 octombrie, la Sommet-ul Francofoniei, care va avea loc în Franţa.
Conform Administrraţiei prezidenţiale, Iohannis va pune accent pe răspunsul la provocările globale actuimportanţaale şi pe  acordată educaţiei în limba franceză şi inserţiei profesionale a tinerilor francofoni şi va pleda pentrudarea Francofoniei universitare şi ştiinţifice, care reprezintă una dintre contribuţiile majore ale ţării noa consolistre la nivelul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei.
Cea de a XIX-a Conferinţă la nivel înalt a şefilor de stat sau de guvern ai celor 88 de state membre cu drepturi depline, membre asociate şi observatoare ale Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF) se va desfăşura sub titulatura „Creează, inovează şi întreprinde în limba franceză" ("Créer, innover, entreprendre en français").
”Participarea Preşedintelui României la această sesiune a Sommet-ul Francofoniei reprezintă o oportunitate de evidenţiere a contribuţiei ţării noastre la efortul global de transformare şi adaptare a multilateralismului, efort care priveşte şi OIF, într-un context marcat de provocări majore la adresa ordinii internaţionale bazate pe reguli”, se precizează într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Afla mai multe despreiohannissommetfrancofonie
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt