Orban: Am făcut calculul mandatelor, concluzia e foarte clara - se poate forma o majoritate fără PSD

Orban: Am făcut calculul mandatelor, concluzia e foarte clara - se poate forma o majoritate fără PSD

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că liberalii au făcut calculul mandatelor obţinute după alegerile parlamentare şi concluzia este că se poate forma "o majoritate fără PSD", menţionând USR PLUS şi UDMR ca "posibili parteneri" pentru constituirea unei majorităţi şi a unui nou Guvern.

"Am făcut calculul mandatelor, concluzia este foarte clară - se poate forma o majoritate parlamentară fără PSD şi acesta este obiectivul nostru: de a forma o majoritate parlamentară în jurul PNL, fără PSD. Din calculul mandatelor reiese foarte clar că există această posibilitate politică şi PNL se va implica în negocieri pentru a forma o majoritate parlamentară", a afirmat Orban, la sediul PNL.

El a precizat că din, calculele de până acum, PNL a obţinut 141 de mandate de senator şi 95 de deputat.

"Nu sunt definitive, aşteptăm să vedem finalizarea. Mai sunt încă de validat câteva procese-verbale, nu e încă decizia definitivă. (...) Poţi să spui 100% numai după ce ai rezultatele în toate secţiile de votare", a completat Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, posibili parteneri cu care PNL să formeze majoritatea parlamentară sunt USR PLUS şi UDMR.

"Evident, sunt posibili parteneri cei de la USR PLUS, cei de la UDMR. (...) Eu cred că formaţiunile politice, posibil partenere, înţeleg situaţia României şi sunt convins că, după negocieri, se va ajunge la o formulă stabilă de Guvern, la o formulă care să poată să pună în practică programul de guvernare bazat, evident, pe planul naţional de dezvoltare pe care noi l-am prezentat", a indicat preşedintele PNL.

Întrebat dacă va participa la negocierile privind formarea uni majorităţi parlamentare şi a unui nou Guvern şi cu ce legitimitate, Orban a răspuns: "Da, cum să nu, evident, cu legitimitatea unei reprezentări parlamentare consistente, care, chiar dacă nu suntem partidul de pe primul loc, suntem partidul care avem cel mai mare număr de mandate".

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt