Nicuşor Dan: Din calculele mele, folosul necuvenit pentru mafia imobiliară este de miliarde de euro. Am făcut plângeri penale

Nicuşor Dan: Din calculele mele, folosul necuvenit pentru mafia imobiliară este de miliarde de euro. Am făcut plângeri penale

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei a explicat în emisiunea La Final ce înţelege prin mafia imobiliară din Bucureşti, despre care a vorbit în ultima vreme.

„Cineva are un teren de 10.000 mp, pe care conform PUG are voie să construiască, vine la primărie, şi... deodată are voie să construiască 30.000 mp, se mai întâmplă să fie şi pe o stradă de şapte metri, deci apare problema traficului. Sunt sute de ansambluri mai mici care n-au şcoală şi grădiniţă, părinţii se duc în fiecare dimineaţă cu copiii spre aceste instituţii. Mai sunt şi terenuri care au fost prevăzute spaţii verzi, pe care nişte oameni le-au cumpărat şi le-au transformat în construibile şi pe care vor apărea clădiri”, a spus Dan.

El spune că faza următoare a fost în 2018-2020, când au apărut PUZ-urile de sector.

„Am făcut plângeri penale. Din calculele mele, folosul necuvenit este de miliarde de euro pentru cei care au primit autorizaţii să construiască pe malul lacului, de exemplu”, a arătat primarul general.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt