Nicolae Ciucă nu rămâne şomer. La mai puţin de o zi după ce a renunţat să mai fie premier, el a fost ales preşedinte al Senatului

Nicolae Ciucă nu rămâne şomer. La mai puţin de o zi după ce a renunţat să mai fie premier, el a fost ales preşedinte al Senatului

Nicolae Ciucă este noul preşedinte al Senatului României, la nici 24 de ore de la momentul în care şi-a depus demisia din funcţia de premier.

El a fost votat să ocupe a doua funcţie din stat de 88 de senatori, dar au fost şi 16 voturi „împotriva” şi o succedează pe Alina Gorghiu la conducerea camerei superioare a Parlamentului.

 

Între timp, funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, care era ocupată de Marcel Ciolacu, rămâne vacantă şi este asigurată interimar de vicepreşedintele Camerei Daniel Suciu, de la PSD, iar la Cotroceni sunt consultări intense, chiar de ziua de naştere a preşedintelui Klaus Iohannis.

 

Decizia de a invita anumite partide intr-o anumită configuraţie la consultările de la Cotroceni pentru formarea noului Guvern îi aparţine preşedintelui Ionhannis, a declarat la Prima News vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Daniel Suciu (PSD).

 

Decizia invitării la consultări şi calendarul i-au aparţinut domnului Iohannis. Matematic, în Parlament, avem majoritate confortabiă să trecem legile organice, dar ne dorim în continuare o colaborare cu UDMR. Până la urmă, în Parlament se va adopta legea salarizării unitare şi vom pune în operă tot ce am discutat cu sindicaliştii, nu doar cu cei din Educaţie. Greva din învăţământ a fost o criză majoră în societate”, a subliniat Suciu.

 

Deputatul USR Diana Buzoianu este de părere că tot Marcel Ciolacu era şi până acum omul care conducea, de fapt, Guvernul României.

 

De fapt, practic, toate aceste eşecuri vor fi continuate de viitorul guvern. Se fac calcule dar doar pe funcţii nu şi pentru ca românii să trăiască mai bine în perioada următoare. Guvernarea asta ne ţine pe loc, într-o Românie în care ar putea începe să dea chiar înapoi, iar noul guvern nu vine cu nicio soluţie. Pe domnul Câciu îl ducem acum să distrugă şi atragerea de fonduri europene

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt