Nicolae Ciucă: Am decis în coaliţia de guvernare să sprijinim reindustrializarea României

Nicolae Ciucă: Am decis în coaliţia de guvernare să sprijinim reindustrializarea României

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că i-a cerut ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, să prezinte şi în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL planul „România produce”, un proiect pe care l-a anunţat şi definit de când era premier şi al cărui scop este deblocarea potenţialului economic al ţării. Liderul liberal anunţă că au decis astăzi în coaliţia de guvernare să sprijine, prin acest plan concret, reindustrializarea României.

”Industria românească se poate revigora şi poate redeveni un catalizator al economiei dacă primeşte sprijinul de care are nevoie. I-am cerut ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, să prezinte şi în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL planul „România produce” - un proiect pe care l-am anunţat şi definit de când eram premier - şi al cărui scop este deblocarea potenţialului economic al ţării. Am decis astăzi în coaliţia de guvernare să sprijinim, prin acest plan concret, reindustrializarea României”, anunţă Nicolae Ciucă, potrivit news.ro

Preşedintele PNL arată că Proiectul liberal pompează miliarde de euro în economia reală, prin trei programe derulate în următorii ani.

”Programul „Reînnoirea industrială a României” are o valoare de 3 miliarde euro şi are trei direcţii: Pentru atragerea investiţiilor private în economie a fost alocat un miliard de euro. Astfel, proiectele de cel puţin 150 milioane euro vor primi un grant de 30% din valoare. Prin a doua direcţie, se acordă 450 milioane euro pentru sprijinirea industriei cu impact în reducerea diferenţelor dintre regiunile ţării. A treia direcţie vizează decarbonizarea accelerată a industriei, printr-un sprijin de un miliard de euro”, arată Ciucă.

El menţionează că al doilea program (250 milioane euro) din planul naţional va stimula prelucrarea în ţară a zăcămintelor.

”Resursele româneşti trebuie să fie procesate în ţară, asigurând locuri de muncă pentru oameni şi o întărire consistentă a exporturilor noastre”, explică preşedintele PNL. Ciucă mai afirmă că al treilea program va investi 300 milioane euro în dezvoltarea afacerilor locale.

”Companiile autohtone îşi pot creşte valoarea şi forţa pentru deveni relevante pe pieţele internaţionale. România este o ţară a inovaţiei, a oamenilor curajoşi şi a oportunităţilor. Am convingerea ca, printr-un plan de revitalizare, industria ţării va fi mai solidă şi mai competitivă”, spune Nicolae Ciucă.

Afla mai multe despreciucareindustrializare
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt