Ministrul Apărării şi-a dat demisia. Motivul: nu s-a înţeles cu preşedintele Iohannis

Ministrul Apărării şi-a dat demisia. Motivul: nu s-a înţeles cu preşedintele Iohannis

Demisia lui Vasile Dîncu, despre care se vorbeşte de câteva săptămâni, s-a produs astăzi. România are ministru al Apărării interimar într-o perioadă în care războiul din Ucraina a intrat într-o nouă fază. Dîncu spune că şi-a dat demisia pentru că nu dorea ca deficienţele de comunicare cu preşedintele Iohannis să influenţeze negativ deciziile şi programele Armatei. Anunţul l-a făcut pe contul de Facebook. Iar Guvernul a anunţat că premierul Nicolae Ciucă va asigura interimatul la Ministerul Apărării

Vasile Dîncu şi-a postat demisia în mediul online. A scris că nu reuşeşte să colaboreze cu Preşedintele României şi că se retrage din funcţie pentru că nu vrea să blocheze o serie de proiecte absolut necesare pentru funcţionarea optimă a Ministerului Apărării Naţionale şi a Armatei Române.

Tensiunile dintre Vasile Dîncu şi Klaus Iohannis s-au accentuat după ce fostul ministru al Apărării a vorbit la emisiunea Insider Politic de la Prima TV despre o eventuală negociere între Ucraina şi Rusia. Imediat, şeful statului a declarat că unii demnitari trebuie să citească ,,mai frecvent revista presei".

Vasile Dîncu şi-a dat demisia chiar înainte să se întâlnească faţă-n faţă cu preşedintele României.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt