Ministerul de Finanţe are 380 de posturi în plus, apărute în ultimele 12 luni, dar colectarea a scăzut, spun reprezentanţii USR

Ministerul de Finanţe are 380 de posturi în plus, apărute în ultimele 12 luni, dar colectarea a scăzut, spun reprezentanţii USR

În ultimele 12 luni au fost angajaţi la stat 11.000 de oameni, asta după ce anul trecut a fost anunţată îngheţarea acestor angajări, a declarat la Prima News deputatul USR Cristian Seidler.

„Ministerul de Finanţe are în ultimele 12 luni 380 de posturi în plus, în condiţiile în care colectarea a scăzut. La ministerul Gabrielei Firea, care a luat din alte două ministere să aibă şi ea un loc de muncă, au mai fost angajaţi peste 200 de oameni. La stat oamenii nu sunt salarizaţi după performanţă. Cazul Dragnea e doar vârful unui sistem în care sunt angajaţi oameni care nu vin la serviciu dar sunt plătiţi”, a spus parlamentarul.

El s-a referit şi la inflaţia galopantă din România şi a arătat că principala componentă vine din scumpirea energiei.

„Ar trebui să producem mai mult curent electric, dar e nevoie de modernizare. 1,2 miliarde ni-i pune pe tava CE pentru modernizare, dar România nu vrea să-i atragă. Tăierea făcută de la cumulul pensiei cu salariul este inutilă, nu rezolvă problema”, a arătat Seidler.

În ceea ce priveşte vizita ministrului austriac de interne în România, parlamentarul USR a spus că nu trebuie să avem mari aşteptări şi că soluţia ar fi ca preşedintele României, vorbitor de germană, să facă o vizită în Austria, pentru a schimba balanţa în favoarea României.

Afla mai multe despreangajariausteritateschengen
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt