Marcel Ciolacu: Aud de măriri de TVA. Este exclus aşa ceva

Marcel Ciolacu: Aud de măriri de TVA. Este exclus aşa ceva

Premierul Ciolacu respinge vehement posibilitatea creşterii TVA de la anul, după ce preşedintele Iohannis a cerut creşterea colectării fiscale. Premierul a declarat că nu poţi lua o astfel de măsura într-o perioadă de dezvoltare precum cea în care ne aflăm acum.

”Aud de măriri de TVA. Este exclus aşa ceva. Nu cred că România îşi permite anul viitor să aibă măriri de taxe şi impozite . Este cea mai simplă abordare pe care o poate avea un Guvern, astfel încât să împartă o povară indiferent de ce venituri ai. Nu cred că România îşi permite anul viitor să aibă măriri de taxe şi impozite”, a explicat premierul.

Marcel Ciolacu mai afirmă că o creştere de TVA este complet nejustificată într-un moment de dezvoltare, când avem o absorbţie extrem de bună a fondurilor europene, iar investiţiile reprezintă principala sursă a creşterii economice.

”România are nevoie de patru ani de construcţie, de asumare. Asta nu înseamnă impozite noi şi taxe noi, fiindcă numai o minte îngustă vine cu impozite şi taxe noi într-o perioadă de dezvoltare. Este nevoie cu adevărat de un parteneriat real. Vor trece şi aceste alegeri. Vă promit că nu o să iau nicio decizie pe picior. Va fi anul cu cele mai mari investiţii din România şi va fi anul în care, cu certitudine, vom depăşi peste 7% investiţii”,  susţine Marcel Ciolacu.

Afla mai multe despreciolacutva
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt