Lucian Bode: Încă din perioada negocierilor acestui pachet legislativ, poziţia României a fost una fermă şi corectă

Lucian Bode: Încă din perioada negocierilor acestui pachet legislativ, poziţia României a fost una fermă şi corectă

Fostul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, salută decizia Curţii Europene de Justiţie care a dat dreptate României şi a suspendat din Pachetul Mobilitate 1 obligaţia întoarcerii vehiculului la unul dintre centrele operaţionale în termen de 8 săptămâni de la plecare.

”Mă bucură decizia Curţii Europene de Justiţie care a dat dreptate României suspendând din Pachetul Mobilitate 1 obligaţia întoarcerii vehiculului la unul dintre centrele operaţionale în termen de 8 săptămâni de la plecare.

În anul 2020, în cel mai greu an pentru transportul de marfă din România ca urmare a efectelor pandemiei, a mai venit o lovitură pentru transportatorii români prin adoptarea de către Parlamentul European a  pachetului Mobilitate 1 care îi discrimina şi dezavantaja pe transportorii din estul Europei.

Încă din perioada negocierilor acestui pachet legislativ poziţia României a fost una fermă şi corectă, interesul nostru ca stat fiind să protejăm transportatorii români pe piaţa transporturilor rutiere din Uniunea Europeană.

Decizia CJUE este o victorie a tuturor celor care, începând cu anul 2020, sub guvernarea liberală,  de când am iniţiat această acţiune, în calitate de ministru al transporturilor, au continuat-o şi au dus-o la bun sfârşit obţinând o decizie favorabilă României”, a precizat Bode pe Facebook.

Afla mai multe desprebodedeciziece
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt