Iohannis, întrebat dacă 2030 e un termen posibil pentru aderarea Republicii Moldova la UE: Nu vreau să speculez aceste chestiuni şi nici nu cred că este bine

Iohannis, întrebat dacă 2030 e un termen posibil pentru aderarea Republicii Moldova la UE: Nu vreau să speculez aceste chestiuni şi nici nu cred că este bine

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că nu doreşte să speculeze şi nici nu crede că este bine să facă acest lucru, întrebat dacă anul 2030 este un termen posibil pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. „Pe de altă parte, niciodată nu s-a trecut aşa repede peste faza preliminară, de la solicitare la statutul de candidat, la aprobarea negocierilor de aderare. Deci putem să fim optimişti”, a adăugat şeful statului, în contextul în care Consiliul European a decis deschiderea negocierilor de aderare pentru Ucraina şi Republica Moldova.
„Nu vreau să speculez aceste chestiuni şi nici nu cred că este bine. În cazul României, dacă ne amintim, noi am dorit de la mijlocul anilor ‘90 să ajungem în această fază. Decizia s-a luat în decembrie 1999, în ianuarie 2000 au început negocierile pentru aderare şi România a intrat în Uniune pe 1 ianaurie 2007, împreună cu Capitala culturală europeană Sibiu. Deci 7 ani şi atunci n-am avut război, n-am avut crize de tipul celor cu care ne confruntăm aici”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat joi la Bruxelles dacă termenul 2030 pentru aderarea Republicii Moldova la UE despre care vorbea preşedinta Maia Sandu este unul realist şi posibil.
 
Şeful statului a adăugat că „pe de altă parte, niciodată nu s-a trecut aşa repede peste faza preliminară, de la solicitare la statutul de candidat, la aprobarea negocierilor de aderare”.
 
„Deci putem să fim optimişti”, a concluzionat preşedintele Iohannis.

Afla mai multe despreiohannisr moldovaaderare
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt